Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Ünnepi rendezvények

2011. március 13. 2:00
A 163 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezését és koszorúzását a Dózsa téren rendezik kedden 11 órakor.

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 163. évfordulója alkalmából Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata várja a veszprémi lakosokat és vendégeit ünnepi rendezvényeire.

Március 15-én, kedden reggel 9 órakor a ’48-as honvédsírok koszorúzására kerül sor az Alsóvárosi temetőben. 9.30 és 13 óra között térzene és történelmi játszóház és táncház várja az érdeklődőket a Laczkó Dezső Múzeumban.

11 órakor a Dózsa térre várják a megemlékezőket az ünnepélyes koszorúzásra. Délután fél négykor kiállítás nyílik „…a szent szabadság oltalmára…” címmel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc katonai öltözékeiből, a Városi Művelődési Központ előcsarnokában. 16 órakor az Aradi vértanúk emlékművének koszorúznak. Fél ötkor a TÉKA együttes ad koncertet a Városi Művelődési Központ színháztermében. Este hat órakor fáklyás felvonulás indul VMK parkolója elől az Óváros térig.

19 órakor adják át a „Veszprém Város Díszpolgára” kitüntetést és a „Veszprém Városért - Pro Urbe” érdemérmeket a Petőfi Színházban, majd Katona József drámája, a Bánk bán lesz látható a színpadon a Soproni Petőfi Színház vendégelőadásában.

Kísérő programként vasárnap 10.30 órakor Szent Mihály-bazilikában tartanak ünnepi megemlékező szentmisét, március 14-én, hétfőn este pedig hat órától Gyulafirátóton lesz fáklyás felvonulás.

Az ünnepi program részletes menetrendje itt olvasható.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.