Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Almásan szórakoztatnak

2011. március 13. 4:00
Az Alma együttes küldetése, hogy a szövegeken keresztül folyamatosan tanítsák a fiatalokat, s boldog, zenés gyerekkoruk legyen.

15 évvel ezelőtt felnőtteknek szóló dalokat adtak elő az Alma együttes tagjai, majd amikor felkérték őket, hogy állítsanak össze egy gyerek műsort, a nagy sikerre való tekintettel ennél a műfajnál maradtak. A Balaton Plazában rendezett családi napon léptek fel szombaton, a vidám koncertet követően beszélgettünk velük.

Kevés szebb dolog van, mint az őszinte gyermekmosoly, ebből pedig bőven jut nekik. – A színpadon állva feltöltenek energiával a gyerekek, csodálatos érzés nekik játszani. Őszinték, nem lehet rájuk haragudni, még nincsenek elrontva, a szemükből sugárzik a boldogság – meséli érzéseit Buda Gábor, a zenekar alapítója. A koncertjeik alkalmával azonban nem csak a legkisebbeket szórakoztatják. – A poénok egy része valóban a felnőtteknek szól, ezzel szeretnénk elérni, hogy a szülők is szeressenek minket, hiszen ők hozzák el a gyerekeiket – árulja el érdeklődésünkre Maroevich Zsolt, aki brácsán zenél az együttesben. – A csapaton belül is jó pár apuka található, így természetes, hogy lojálisak vagyunk a többi szülőhöz, élvezzék ők is koncertet – értenek egyet a többiek.


Buda Gábor

A dalok azonban nem csak szórakoztatnak, hanem játszva hívják fel a kicsik figyelmét többek között a szelektív hulladékgyűjtésre, vagy éppen a rendszeres mozgás fontosságára. – A gyerekeknek mindent meg lehet magyarázni, tanítani, és meglepően sok mindent megértenek – állítja Buda Gábor. – Az Alma együttes küldetése, hogy a verseken, szövegeken keresztül folyamatosan tanítsuk a fiatalokat, s boldog, zenés gyerekkoruk legyen – teszi hozzá.

Az egyik legismertebb daluk a Ma van a szülinapom, amit az egyik internetes videómegosztón már mintegy négymilliószor töltöttek le. Azt mondják, önálló életre kelt, s nem csak gyerekek hallgatják, fiatalok, szülők küldik egymásnak születésnapi jókívánságaik mellé, sőt, különböző feldolgozások is készültek már.

A rengeteg koncert mellett hamarosan új klipet készítenek, valamint egy nagylemezt is kiadnak ebben az évben, illetve a nyomdában van már egy általuk összeállított képes kottás kiadvány. Emellett egy felnőtteknek szóló albumot is terveznek „almás” stílusban. Sokan vallják, ami bevált, azon nem érdemes változtatni, ezzel szemben ők azt állítják, szükség van az újra, a kísérletezésre.

Aki most lemaradt a koncertről, ne bánkódjon, programnaptárjuk szerint a gyereknapon, május 29-én ismét Veszprémben lépnek fel.  

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.