Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Alig Színpad premier

2011. március 15. 4:00
Először állít színpadra három felvonásos vígjátékot a veszprémi Alig Színpad. Jókai Mór: A bolondok grófja című darabot mutatják be.

Jókai és a márciusi ifjak emléke előtt tiszteleg a társulat március 16-án, szerdán 18 órakor a Városi Művelődési Központ színháztermében premierjükkel. – A történet egy kastélyban játszódik, amelynek valamennyi alkalmazottja bolond. Legalábbis első ránézésre. Ennél többet nem szeretnék elárulni a történettel kapcsolatban, el kell jönni és megnézni az előadást, amelyből természetesen – Jókaira jellemzően – nem maradhat ki a romantikus szerelem – ismertette a darabot érdeklődésünkre Németh József rendező. Elmondta még, a színpadra állításban nagy segítségükre volt a Petőfi Színház, amely díszletekkel és a 12 fős szereplőgárda jelmezeivel segítette a darabot.

Az Alig Színpad gyermekszínjátszó csoportként alakult 1993-ban, néhány év alatt kialakult azonban egy olyan magja a társaságnak, amely az amatőr színjátszásban egyedülálló módon középiskolás korba lépve, sőt, érettségi után is kitartott a színpad mellett. Műsorképünket tekintve nagyon változatos a kép: klasszikus daraboktól a vásári komédiáig minden műfaj megtalálható, kísérletező, útkereső színpadként határozzák meg önmagunkat.  

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.