Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Ünnepi előadás

2011. március 16. 4:00
A Bánk bán című előadás előtt adták át a „Veszprém Város Díszpolgára” címet és a „Veszprém Városért – Pro Urbe” érdemérmet.

Március 15-én este a Veszprémi Petőfi Színházban a Bánk bán című ünnepi előadás előtt adta át Porga Gyula polgármester a „Veszprém Város Díszpolgára” címet és a „Veszprém Városért – Pro Urbe” érdemérmeket.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a város közéletének kiemelkedő személyiségei számára, vagy akik a város érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységükkel a várost szolgálták vagy szolgálják, a „Veszprém Város Díszpolgára” címet adományozhatja. Idén dr. Markó László vegyészmérnök, a Pannon Egyetem professzor emeritusza vehette át az elismerést.

„Veszprém Városért – Pro Urbe” érdemérmet a közgyűlés azon személyeknek adományozhat, akik a város életében, a közösség javára kifejtett eredményes tevékenységet végeztek. Az önkormányzat idén dr. de Jonge Jánosnénak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi csoportja alapító elnökének, dr. Rednik András belgyógyász főorvosnak és Eisenbeck Istvánnak, a Dózsa György Általános Iskola nyugdíjas igazgatójának adományozta az elismerést.

Az elismerések átadása után a Soproni Petőfi Színház társulatának előadásában volt látható Katona József Bánk bán című drámája, Kerényi Imre rendezésében.

A Biberach szerepébe bújó Győri Péter úgy rángatta a szálakat, mintha mindenki más csak marionettbábu lenne. Kiváló alakítást láthattunk tőle. Élénk játékához csatlakozott Viczián Ottó, aki Ottót alakította, valamint Gertrudis, azaz Nyírő Bea. A Bánk bánt alakító színésztől, Nemcsák Károlytól kicsit többet várt volna a néző, hiszen ő a darabban a nagyúr, azonban alakítása és indulatai csak átlagosra sikerültek. Az előadás mindennek ellenére is nagy sikert aratott, ezzel emelve március 15. ünnepi hangulatát.

Janni Anikó

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.