Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Hegedűverseny Veszprémben

2011. március 23. 2:00
A Csermák Antal Zeneiskola március 23-án rendezi meg a XI. Megyei Auer Lipót Hegedűversenyt az iskola Auer Termében.

Az Auer Lipót veszprémi születésű hegedűművész, zenepedagógus nevét viselő zeneiskolai hegedűversenyt kétévente rendezik meg, ahol hat korcsoport produkcióját elismert, tekintélyes zsűri értékeli. A verseny március 23-án, szerdán 10 órakor veszi kezdetét. A megye 7 zeneiskolájának – többek között Balatonalmádi, Pápa, Tapolca, Sümeg, Várpalota, Zirc és Veszprém – 31 ifjú hegedűse méri össze tudását.

A szakmai zsűri elnöke: Kováts Péter, a Mendelssohn kamarazenekar művészeti vezetője. Tagjai: Szászné Réger Judit, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlatvezető tanára, és Pichner Teréz, a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola hegedűtanára. Pichner Teréz és Kováts Péter oly módon is kötődik a versenyhez, hogy mindketten Káté István növendékei voltak a veszprémi zenedében.

A verseny ideje alatt megtekinthető a Magyar Hegedűkészítők Társaságának kiállítása, bemutatásra kerülnek az egyesület tagjai által készített mesterhangszerek és vonók, és negyed négytől rövid bemutató is várja az érdeklődőket.

A rendezvény kezdetén a Csermák Zeneiskola hegedű tanszaka rövid műsorral emlékezik a közelmúltban elhunyt nyugalmazott hegedűs kollégára, volt tanszakvezetőjükre, Rothstädterné Bujdosó Ágnesre.

A XI. Megyei Auer Lipót Hegedűverseny nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel vár a megyeszékhely zeneiskolája.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.