Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Kabóca külfödi sikerei

2011. március 31. 14:11 // Forrás: Kabóca Bábszínház
Nagy sikerrel mutatta be külföldön is a Kabóca Bábszínház társulata az Álom-álom kitalálom és a Ha Dede- babaszínházi előadásokat.

Gladsaxe, Veszprém testvérvárosának meghívására háromszor játszotta a Kabóca Bábszínház társulata az Álom-álom kitalálom című zenés-bábos előadást Dániában. Közel háromszázan látták a darabot – családok, gyerekcsoportok vegyesen. A vendégszereplés nagy sikert aratott: a vendéglátó város már a jövő évi meghívást tervezi. A Palya Bea meséinek és dalainak feldolgozásából készült előadás a zene és a bábok nemzetközi nyelvén keresztül érinti meg a gyerekeket, így Dániában is ugyanúgy értették a gyerekek a mesét, mint Veszprémben.


Álom-álom kitalálom című előadás

Nemzetközi koprodukcióban, az antwerpeni Theater De Spiegellel közösen készült babaszínházi előadás belgiumi bemutatóját március 16-án tartották a Babelut Fesztiválon, Neerpeltben – telt ház előtt. A fesztiválon összesen hatszor játszotta a bábszínház társulata a darabot. Neerpelt azért is fontos, mert a Ha Dede próbafolyamatának jelentős része itt zajlott, a Musica Kísérleti Zenei Központ és a Dommelhof Kulturális Centrum segítségével. A Babelut Fesztivál nemzetközi programjában kizárólag a legkisebbeknek szóló előadások és műhelyfoglalkozások szerepelnek, valamint szakmai továbbképzések a szakemberek részére. A fesztivál egyedülálló kísérlet arra, hogy egybegyűjtse a korosztállyal foglalkozó művészeket és pedagógusokat, fejlesztőket, valamint új ötletekkel segítse a szülőket is.

Két alkalommal Antwerpenben is bemutatkozott a Ha Dede a Sint-Ludgardisschoolhoz tartozó óvodában, majd Reims-ben, a Méli’Mome Fesztiválon négyszer láthatta a közönség. A Méli’Mome Franciaország egyik legjelentősebb gyerekszínházi fesztiválja, ahol rangos szakmai közönség és fesztiválszervező is láthatta a produkciót. A turné utolsó állomása Rotterdam volt, a város zenei életének központjában, a De Doelen épületében.


Ha Dede című babaszínház

Két hét alatt Kiss Erzsi és Futó Ákos tizennégyszer játszotta a Karel Van Ransbeeck rendezte előadást – mindenütt sikerrel. A szakmai visszajelzések alapján a produkció a következő évben több meghívásra is számíthat Párizsból, Marseille-ből és Montreálból, valamint Amsterdamból.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.