Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Szombaton is diák-tárlatvezetések

2011. március 31. 14:35 // Forrás: Laczkó Dezső Múzeum
Történelem a mának: Anne Frank Veszprémben című kiállítás megnyitóján sikeresen mutatták be a frissen végzett diák-tárlatvezetők tudásukat.

A kiállításra és a rendhagyó tárlatvezetésre egyéni látogatókat is fogad a Laczkó Dezső Múzeum április 2-án és 9-én, szombati napokon, 10 órától 16 óráig, ahol bárki meghallgathatja a tanulókat és beszélgethet is velük. A vezetéseket a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium, a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium és a veszprémi Botev Általános Iskola tanulói tartják. A tárlatvezetések ingyenesek, a belépőjegy a Nyugat és Kelet találkozása fotókiállításra is érvényes.

A kiállítás – amely 1997 óta járja a világot, és eddig 60 országban volt látható – bemutatja a holokauszt történetét, egy mára már legendává lett tizenéves lány naplójának idézetein keresztül. Bepillanthatunk a Frank család hányattatott sorsába fényképeken, szemtanúk beszámolói alapján. A vándortárlat olyan lényeges témaköröket taglal, mint a rasszizmus, a szélsőséges nacionalizmus, az egyenjogúság, üldöztetés, ellenállás, emberi jogok és a demokrácia.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.