Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Megszorongatta az MKB-t a Tatabánya

2011. április 6. 20:31
A derekasan küzdő tatabányaiak kétgólos vereséggel távoztak a fásultan kézilabdázó veszprémiek otthonából az NB I 25. fordulójában.

Az alapszakasz utolsó hazai meccsén a legjobb négy közé eséllyel pályázó Tatabánya Carbonex KC-t fogadta a BL-től búcsúzó veszprémi alakulat. A hazaiak mestere a derékbántalmakkal küszködő Fazekas mellett, Iváncsik Gergőt és Eklemovicsot is pihentette.

Ritka pillanatnak lehetett szem- és fültanúja a Veszprém Aréna majd’ másfél ezres publikuma, a mérkőző felek bemutatásakor ugyanis a maroknyi vendég szurkolótábor hangerőben „lepipálta” a hazaiakat.


Képgalériánk eléréséhez kattintson a fotóra!

A vendég szimpatizánsok jókedvét tovább fokozta, hogy az egykori fotexes kiválóság, Diaz vezetésével hamar kétgólos előnybe kerültek a fehérmezes kedvenceik. Az MKB Sulic és Korazija góljaival egyenlíteni tudott, sőt, a játékrész első harmadának végén már a mienk álltak jobban. Igaz, nem sokáig, hiszen a nagy harci kedvvel játszó „bányászvárosiak” a válogatott kerettag, Halász révén ismét átvették a vezetést (13. perc: 6:7).

Diaz kétperces kiállítását követően négyet lőtt zsinórban a Veszprém. A Debre-csapat lendületét azonban – a bajnokikon megszokott forgatókönyvvel ellentétben – nem sikerült megtörni, amely Urban hathatós közreműködésével ismét egalizált (22. perc: 11:11). A meglehetősen „szellős” hazai védőfal mögött Liszkai sajnos keveset „találkozott” a játékszerrel, a hajráig így fej-fej mellett haladt a két alakulat, a szünetben pedig „sovány” kétgólos hazai előnyt (17:15) mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően Gulyás, Császár és Perez is lehetőséget kapott, majd nem sokkal később egy kényszerű cserét is elkönyvelhettük, miután a „meghúzódott” Liszkai helyén Peric folytathatta. A játék képe azonban nem változott: a BL-búcsú után érthetően fásult bakonyiaknak nem sikerült leszakítani a roppant szívósan kézilabdázó ellenfelet, amelynek kapujában Szente több nagy védést is bemutatott. A találkozó háromnegyedénél az egyenlítésért támadhattak a Komárom-Esztergom megyeiek, ám Peric megakadályozta ezt, majd indítását követően a mieink legjobbja, Korazija növelte kettőre a különbséget (44. perc: 24:22).

Héttel a lefújás előtt alakult az addigi legnagyobb különbség (30:26), ám Debre Viktor időkérését követően a végjátékra kettőre zárkóztak a tatabányaiak (58. perc 31:29). Ekkor az MKB VKC vezetőedzője is a zsűri asztalra helyezte a T-betűs kártyáját, a különbség pedig már nem változott. A 32:30-as végeredmény miatt minden dicséret megérdemelnek Szentéék, igaz, a két pont sorsa a végig szoros összecsapáson sem forgott veszélyben.

Férfi kézilabda NB I 25. forduló:
MKB Veszprém KC–Tatabánya Carbonex KC 32:30 (17:15)
Veszprém, 1400 néző. Vezette: Medve, Nagy L.
Veszprém: Liszkai – Iváncsik T. 1, Sulic 3, Laluska 4, Lusnyikov, Terzic 5 (2), Korazija 8. Csere: Peric (kapus), Nagy K. 1, Vujin 1, Vilovski 2, Gulyás, Császár 2, Perez 5. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Tatabánya: Szente – Harsányi 7 (3), Diaz 4, Nagy T. 2, Pordán 2, Halász 6, Kekezovic 3. Csere: Melhart (kapus), Szabó Gy., Dénes, Urban 3, Kocsis 2, Kanyó 1, Kiss. Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3.

Edzői nyilatkozatok

Debre Viktor: – Tisztességesen helytálltunk, s nagyon jó eredményt értünk el Veszprémben, ahol mindig jó érzés pályára lépni. Jókor játszottunk az MKB-val, hiszen ellenfelünk fáradt volt, ami teljesen érthető két ilyen BL-meccs után.

Mocsai Lajos: – Gratulálok a Tatabányának, amely frissen és kreatívan kézilabdázott. A fáradtság mindig védekezésben jelentkezik, ez történt ma is. Pihenésre van szükségünk. A mai volt a mélypont, innen kell építkeznünk. A Magyar Kupa elődöntőjében már frissebben és szellemesebben fogunk játszani ellenük.

Galéria
MKB Veszprém KC–Tatabánya Carbonex KC 32:30 (17:15)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.