Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
20°C

Múzeumi programok

2011. április 7. 13:44
Vasárnap 15 órakor kezdődik a Költészet napi rendezvény a Laczkó Dezső Múzeumban, amelynek címe „Valljalak, tagadjalak”.

Április 10-ig látogathatóak a „Történelem a mának: Anne Frank Veszprémben" és a „Nyugat és Kelet találkozása fotókiállítás: A lublini Szentháromság kápolna freskói” című tárlatok a Laczkó Dezső Múzeumban. A két kiállítás egy belépővel (500/300 Ft) is megtekinthető.

Zárási akcióként április 9-én az Anne Frank kiállításban 10-16 óráig diák tárlatvezetők vezetik körbe az érdeklődőket. Április 10-én pedig a fotókiállításban tartanak ingyenes tárlatvezetést a költészet napjához kapcsolódóan.

Vasárnap 15 órakor kezdődik a Költészet napi rendezvény, amelynek címe „Valljalak, tagadjalak”. Az előadás az Isten és ember kapcsolatát, annak változásait, a keresés, elvesztés és megtalálás útját járja be elsősorban a Bibliából és a magyar irodalomból merítve, a Teremtés könyvétől, az Ómagyar Mária siralomon át, József Attiláig, János Jelenések könyvéig. Szereplők: Takaró Mihály (irodalomtörténész), Juhász Róza színművész (Madách Színház), Gados Béla színművész (Bárka Színház), Oberfrank Pál színművész (Petőfi Színház)

A költészet napi program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, a rendezvény ingyenes.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.