Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

A magyar nóta

2011. április 8. 13:31
A Magyar Nóta Klubok Fesztiválját Magyarországon először itt, Veszprémben, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban rendezték meg.

„A magyar nóta, büszke népünk olyan kulturális öröksége, amelyet évszázadok óta őseink dédelgettek, építgettek, és amelyet mi is, még hosszú évszázadokig tovább szépítgetünk, színesítünk, s ahogy egy csepp szőlő nedűből facsart finom bór megédesíti ételünk zamatát, úgy válik szívünk szava, szépen szóló dallammá.”

Ezzel az idézettel indult a múlt hétvégén megrendezésre került Magyar Nóta Klubok Fesztiválja, amelyet Magyarországon először itt, Veszprémben, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban láthattak az érdeklődők.

A felhívásra 10 településről érkeztek nevezők, Hajdú-Bihar-megyéből, Pest-megyéből, Somogy megyéből, Győr-Moson-Sopron megyéből, Tolna megyéből, Nagyszarváról Szlovákiából és Tolna megyéből. Több Klubot elkísért a településük polgármestere is, akiket Veszprém város alpolgármestere, Némedi Lajos köszöntött. Veszprém megyéből csak az Egyéni Énekesi Versenyre jelentkezett magyar nóta énekes.


Némedi Lajos

A közel 150 fellépő nagyszerű hangulatot teremtett a színházteremben, a Veszprém Városi Cigányzenekar kíséretében a nézők több mint 100 nótát hallhattak. A 7 tagú szakmai zsűri értékelése után két aranyminősítés, három ezüstminősítés és három bronzminősítés lett kiosztva a Kluboknak, több díjat vihettek haza a Klub- Szóló énekesek, végül pedig 4 díjazott Egyéni Énekes örülhetett eredményeinek.

A program végén a VIVÁT ÉNEK- ÉS TÁNCEGYÜTTES nagysikerű gálaműsora után együtt énekeltek a színházteremben a nézők és a fellépők. 150 barát búcsúzott Veszprémtől azzal, hogy egy év múlva újra találkozunk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.