Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Jubileumi Versbusz

2011. április 8. 14:22 // Forrás: Petőfi Színház
Költészet napi jubileumi Versbusz sztárfellépőkkel (Zséda, Vad Fruttik, Varró Dániel) ünnepel Veszprémben.

Ismert színészek mellett népszerű pop-, rock és operaénekes, underground zenekar, valamint költő is felszáll a jubileumi, ötödik Versbuszra április 11-én Veszprémben. A Városi Művelődési Központ és a Petőfi Színház országosan is egyedülálló mobil kulturális rendezvényén Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Kőrösi Csaba, Zséda, Varga Miklós, Pitti Katalin, a Vad Fruttik zenekar és Varró Dániel hat rendhagyó helyszínen, többek között autóbuszon, pályaudvaron, börtönben, pláza színpadon, nyugdíjas klubban versekkel, felolvasásokkal, dalokkal köszönti a Költészet Napját.

Az egész napos rendezvény keretében egy részvételi rekordot is szeretne beállítani a művészcsapat, rendhagyó irodalomórát tartanak a város felső tagozatos iskolásainak együtt, egy helyszínen, a művelődési központ nagyszínpadán négyszáz gyermeknek.

– A művészek célja felhívni a figyelmet a Költészet Napjára, s természetesen a versek, az irodalom népszerűsítése, a magyar kultúra értékeinek bemutatása – mondta Neveda Amália, a Városi Művelődési Központ igazgatója, akitől megtudtuk: nagyon népszerű Veszprémben az országosan páratlan kezdeményezésük, a városban évről-évre egyre többen várják a Versbuszt.

Idén a fellépők mintegy száz versből állítják össze a helyszínekhez illő műsorukat, az ötödik, jubileumra különleges produkciókkal készülnek a meghívott vendégek, akik új, eddig kevésbé ismert oldalukról mutatkoznak be. Ezen a napon a Vers wurlitzer című különleges ajándékműsorban a művészektől kérhetnek verset a veszprémiek.

– Elindítani egy Versbuszt, váratlan helyzetek elé állítani népszerű előadókat, akiknek a feszített program miatt olyan rövid idő áll rendelkezésükre, hogy megnyerjék maguknak az embereket, aminek hallatán kevés művész merne vállalni ilyen kihívást. Nagy a tét, a kockázat, kiszámíthatatlan minden reakció, ha esetleg nem győznek, akkor nem csak a költészet veszíthet – amire a mai világban általában már vállat vonunk – hanem több évtizedes pályafutással a hátuk mögött ők is kudarcot vallanak. Az ötödik veszprémi Versbusz léte bizonyítja, hogy nálunk a versek és művészek diadalmaskodnak és a legnagyobb nyertesei ennek mindig a veszprémi emberek – hangsúlyozta Varga Róbert újságíró, a Versbusz ötletgazdája, a Veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke, akitől megtudtuk, Veszprémben április 11-én a tervek szerint mintegy 800 városlakó kaphat ingyen verset ajándékba, ez pedig két nagyszínházi teltháznak felel meg.

A Versbusz útvonala Veszprémben április 11-én (hétfőn):

8.30-9.30-ig: - Ha megy a busz - Versek helyijáraton és Vers wurlitzer a buszpályaudvaron (Kőrösi Csaba, Pitti Katalin és a Petőfi Színház művészei) Menetrend: felszállás a 4-es számú helyi járatra 8.36-kor a színházkertnél, leszállás 8.46-kor a Laktanyánál, majd indulás vissza a Haszkovó utcai buszfordulóból 9.02-kor a 7-es számú járattal, leszállás a buszpályaudvarnál 9 óra 10 perckor. 9.10-9.30-ig Vers wurlitzer-veres kívánságműsor a buszpályaudvaron

9.45 - 10.30-ig - Már vénülő kezemmel - Műsor az Életöröm Idősek Otthonban ( Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Pitti Katalin, Kőrösi Csaba, Varga Miklós )

11.00 - 12.00 -ig: - A Dunánál - Rendhagyó irodalom óra felső tagozatosoknak a Városi Művelődési Központ nagyszínpadán ( Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Kőrösi Csaba, Pitti Katalin, Zséda, Varró Dániel, Varga Miklós)

12.30 - 13.30-ig : Ebéd a fellépőknek a Hotel Historiában

14.00 - 15.00-ig: Rablelkek - Műsor a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben ( Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Pitti Katalin, Kőrösi Csaba, Varga Miklós, )

15.30-16.30-ig: Mostan színes tintákról álmodom - Vers wurlitzer a Balaton pláza nagyszínpadán (Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Pitti Katalin, Kőrösi Csaba, Varga Miklós, Varró Dániel )

17.00 - 18.00-ig : Túl a Maszat-hegyen - Műsor a veszprémi középiskolás diákkollégiumban (Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Pitti Katalin, Kőrösi Csaba, Varga Miklós, Varró Dániel, Vad Fruttik zenekar)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.