Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

5. Tavaszi Játékok

2011. április 13. 12:24
A Veszprémi Játékok Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Fesztivál Veszprém város kiemelt rendezvénye.

A fesztivál célja a gyerekek szellemi, fizikai és kulturális fejlődéséhez szükséges feltételek megteremtése, a tehetséges gyermekek felfedezése, szakmai minősítése és kiválasztása a további versenyeken való részvételre. A fesztivált szervező Gyermekmosoly Alapítvány és a Szépország Rendezvényiroda szeretné biztosítani a nagyközönség előtti fellépéseket, valamint szórakoztató, szabadidős programokkal, kirándulásokkal várják a résztvevőket. Ezzel erősödik a nemzetek közötti barátság.


Némedi Lajos

– Ez olyan kiemelt rendezvény, amely több mint ezer embert hoz a városba. Fiatalok jönnek, ezáltal mi is megfiatalodunk. Erősödik a népek közötti barátság a sportrendezvények és zenei programok révén. A város teljes szívvel támogatja a rendezvényt – mondta el az április 13-án tartott sajtótájékoztatón Némedi Lajos alpolgármester.

A Tavaszi Fesztivált idén ötödik lakalommal rendezik meg. Az esemény olyan önálló fesztivál, amely három tartalmi egységre épül: előadóművészeti verseny, képzőművészeti pályázatok és VES CUP ifjúsági labdarúgó torna.


Domokos József

– A fesztiválsorozat története 12 évvel ezelőtt kezdődött. Olyan sokan jelentkeztek itthonról és külföldről, hogy úgy döntöttünk, érdemes csinálni egy előválogatót. Így született meg a Tavaszi Fesztivál, amelyet 2010-ben színesítettünk először sportprogramokkal – mondta Domokos József, a fesztivál „atyja”.

Az 5. Tavaszi Fesztivált április 22. és 25. között rendezik – 340 produkcióval, 9 ország, 40 város 1200 résztvevőjével. A rendezvény fővédnöke Porga Gyula polgármester, védnökei: Yurii Mushk,a Ukrajna magyarországi nagykövete, Alexandru Codreanu, Moldova magyarországi nagykövete és Borozdin Szergej Vladimirovics kulturális attasé, az Orosz Kulturális Központ igazgatója.

Janni Anikó
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.