Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Mostantól VeszprémFest

2011. április 14. 19:20
Új névvel, új logóval, karcsúbb költségvetéssel, de a megszokott színvonalon várja az érdeklődőket a Veszprémi Ünnepi Játékok.

– Mára a város szimbóluma lett a VeszprémFest – fogalmazott köszöntőjében Veszprém polgármestere. Porga Gyula elmondta, a nehéz gazdasági környezet ellenére idén nagyobb összeggel támogatják a fesztivált, hiszen Veszprém egyik kitörési pontjának a kultúrát tartja.

Megtudhattuk, hogy az E-on Hungaria továbbra is kitart a koncertsorozat mellett. A döntésüket a válság ellenére az motiválta, hogy ők inkább vidéken vannak jelen, tehát a szponzorációjukat is ott akarják kifejteni.


Mészáros Zoltán

A köszöntők után Mészáros Zoltán, a fesztivál vezetője bemutatta a július 27. és 30. között városunkba látogató művészeket. A sort Gilberto Gil, az egykori brazil kulturális miniszter együttese kezdi 27-én, szerdán. Gil 7 Grammy-díjja, illetve az eddig kiadott 50 lemeze bizonyítja, hogy kiválóan szólaltatja meg világzenéjét, ami főleg a dél-amerikai ritmusokra és a jazzra épül. Őt követi csütörtökön a popos beütésű acid jazzt játszó Incognitó Londonból. Aki kilátogat a koncertjükre, erős vokális hangzásra, fúvósokra és fergeteges hangulatra számíthat, mert rajtuk kívül még fellép a skandináv Nils Landgen Funk Unit is.

A klasszikus vonalat a Keller András vezényelte Concerto Budapest képviseli 29-én. A zenekar Snétberger Ferenccel és az Amadinda Ütős Együttessel lép fel. A VeszprémFestet vasárnap a szenegáli Youssou Ndour zárja. A soul, jazz és karibi muzsika elemeit sajátosan vegyítő csapat frontemberét Peter Gabriel előadásairól ismerhetjük.

Az elképzelések szerint idén lesz nulladik nap, amelyen a Petőfi Színház a Pomádé király új ruhája című gyerekoperát mutatja be, a plusz napon pedig – a szokásoknak megfelelően – az Auer Szimfonikusok lépnek fel Kováts Péter irányításával.

A tervek szerint a koncerteknek a Szentháromság tér nyújthat otthon, rossz idő esetén pedig a Veszprém Arénában lépnek fel az együttesek.

Sajnos idén még az NKA-tól nem kapott támogatást a VeszprémFest. Ha sikerül támogatást szerezni, akkor két kísérőrendezvényre is sor kerülhet. Egyiket a felújított Jezsuita-templomba tervezik, Liszt programmal, a másikat az Óváros térre, ahol a főszerepet a bor és a jazz játssza.

Az új honlapon már megtekinthető a program, és jegyet is vásárolhatnak az érdeklődők.

Pethő Imre

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.