Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
19°C

Erős évad

2011. április 15. 19:22
A Veszprémi Petőfi Színház 2011/2012-es évadából adtak ízelítőt április 15-én sajtótájékoztató keretein belül.

– Nagyon komoly és munkával teli évad harmadik negyedénél vagyunk, az utolsó előadást július 18-án fogjuk játszani. A küzdelem egyre nagyobb a nézőkért. Örömmel mondhatom, hogy idén kétezerrel nőtt bérleteseink száma, hatezerrel pedig az össznézőszám. Három év alatt 75 ezerről 100 ezerre nőtt a nézőink száma. Minden előadásunkat elfogadta a közönség – számolt be róla Oberfrank Pál igazgató.


Oberfrank Pál

A 2010/2011-es évadban több nagy darabot is színpadra állított a veszprémi társulat, valamint új műfajokkal ismertették meg a közönséget. Az Operabarátok Köre is népszerű lett, az előadásokat pedig egyre több helyre tudják elvinni az országban. A Latinovits-Bujtor Játékszín előadásai színvonalasabbak lettek, több társulati tag kipróbálta magát rendezőként is.

A 2011/2012-es évadból a Koldusopera előbemutatója ad ízelítőt, a premierre szeptember 16-án kerül sor. A nézők a következő évadban láthatják a nagyszínpadon az Értelem és érzelem, a Chioggiai csetepaté, a Marica grófné című előadásokat, valamint a Vörösmarty Színház Kabaré című vendégdarabját.

Az iskolaévhez kötve szeptember 9-én indulnak a gyermek- és ifjúsági előadások Ottlik Géza: Iskola a határon című művével. Az évadban szerepel még a társult egyik színészének, Máté P. Gábornak a mesejátéka, a Szerenád, valamint a Forrás Színház Lúdas Matyi című darabja.

A Latinovits-Bujtor Játékszín is visszakapta eredeti tényét, egyre több színvonalas előadást tekinthetnek meg a nézők. Dóczi Péter rendezőnek köszönhetően Pilinszky János mesevilágába nyerhetünk betekintést az Ég és föld gyermeke című előadás segítségével. Ezen kívül olyan darabok kapnak helyet a Játékszínben, mint a Veszprémi casino, az Utazás az éjszakába, a Tábori piknik, a Homokláda, a Guppi, a Szamártestamentum és a Zabhegyező.

Az ide színvonalas előadásoktól sem kell teljesen búcsút venni, hiszen műsoron marad a Csókos asszony, az Anna Karenina, a Régimódi történet, a Pomádé király új ruhája, az Indul a bakterház, az Operett utazás, A kis herceg, a Figaro házassága, a Páratlan páros és a Jeanne d’Arc.


Eperjes Károly

– A Szentivánéji álom című darabhoz alkalmazkodni tudott a közönség, főleg a fiatalok. A továbbiakban is elő szeretnénk venni Shakespeare-t, kurzust kellene tartani az iskolákban. Terveink között szerepel, hogy Az ember tragédiája című darabhoz hasonlóan egy Shakespeare alkotást is feldolgozunk az iskolásokkal – mondta el Eperjes Károly művészeti tanácsadó.

– Megpróbálunk komolyabb kapcsolatot kialakítani a fiatalokkal. Az Iskola a határon című darabhoz drámapedagógiai foglalkozásokat is tervezünk, amennyiben az iskoláknak is lesz rá igénye. Nyáron is szeretnénk több helyen fellépni, Veszprémben is. A VeszprémFest nulladik napján biztosan ott leszünk. A családokat is szeretnénk behozni a színházba, így kedvezményekkel és családi darabokkal várjuk majd őket – fogalmazott Oberfrank Pál.


Egresi Zsuzsanna

– A bérletárak nem változnak – jelentette be Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető, majd beszámolt a bérletkonstrukciókról. Megmaradnak a nagyszínházi és játékszíni bérletek, kombináltan is. A jegyárak abban módosultak, hogy a zenés és a prózai darabok árait ezentúl megkülönböztetik.

Janni Anikó
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.