Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kupadöntőben a Veszprém!

2011. április 16. 17:47
A férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a házigazda PLER együttesével találkozik a Tatabányát legyőző Veszprém.

A férfi kézilabda Magyar Kupa Pestszentimrén rendezett négyes döntőjében a címvédő MKB Veszprém KC a Tatabánya együttesével csapott össze a fináléba kerülésért.

A fehérmezes Tatabánya kezdte jobban az összecsapást, Halász jól helyezett lövését követően Diaz kétszer is betalált (4. perc: 0:3). A kék szerelésben játszó Veszprém fokozatosan játékba lendült, s Peric védéseivel meg is kezdte a felzárkózást, az egyenlítésig azonban egészen a 12. percig kellett várni (6:6). Diaz és Halász révén ismét meglépett kettővel a rivális, ám a bakonyi alakulat újfent megrázta magát, s zsinórban négy találatot vitt be Szente kapusnak (17. perc: 10:8).

Debre Viktor időkérést követően ismét szívósan tapadtak a címvédőre a fehérmezesek, az egy félidő alatt nyolc találatig jutó Vujinnak azonban nem tudtak megálljt parancsolni. A szerb jobbátlövő vezetésével ekkor már négy volt az MKB fórja (26. perc: 16:12). Terzic és Lusnyikov kétperces kiállítását követően úgy tűnt, hogy a szünet előtt ismét felzárkózhatnak a „bányászvárosiak”, ám Szabó is a kiskiállítás sorsára jutott, amelyet Perez és Vujin is góllal „büntetett”, kialakítva a 18:14-es félidei állást.


archív fotó

A szokásos Iváncsik Tamás-Gulyás cserét ezúttal is meghúzta Mocsai Lajos vezetőedző, Eklemovicstól pedig Császár vette át a karmesteri pálcát a szünet után. A második játékrészt is a Debre-csapat kezdte jobban, amely a remeklő Diaz főszeplésével a 37. percben egy gólra is felzárkózhattak volna, ám Peric hárította a ziccert. Jól működött a „bankosok” hátsó alakzata, a megszerzett labdákból pedig sorozatban vezethették a kontratámadásokat Iváncsik Gergőék, aki a játékrész harmadánál kettőt is bevágott (40. perc: 23:18).

A találkozó háromnegyedénél is öt volt a közte, Halászék azonban küzdöttek, hajtottak, amelynek eredményeként Urban sikeres lövéseivel mínusz kettőre zárkóztak (49. perc: 26:24). Ennél többre viszont már nem futotta az ellenfél erejéből, a Mocsai-csapat Perez hathatós közreműködésével ismét négyet vágott zsinórban. A végjátékban Peric egymást követően két büntetőt és hárított, s szerzett elévülhetetlen érdemeket abban, hogy csapata 33:26-ra legyőzte a riválist.

Az MKB vasárnap (15 órától) a másodosztályú váciakat hétméteres párbajban búcsúztató PLER együttesével találkozik a sorozat fináléjában. A veszprémiek zsinórban harmadszor, összességében pedig huszadik alkalommal emelhetik magasba a Magyar Kupa trófeáját. A 12.45-től kezdődő bronzmeccsen pedig a Vác és a Tatabánya méri össze erejét.

Férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntő:
MKB Veszprém KC–Tatabánya Carbonex KC 33:26 (18:14)
Pestszentimre. Vezette: Kékes Cs, Kékes P.
Veszprém: Peric – Iváncsik T. 2, Sulic 6, Laluska 1, Lusnyikov,Terzic, Iváncsik G. 6. Csere: Eklemovics, Vujin 12 (2), Perez 5, Császár 1, Gulyás. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Tatabánya: Szente – Harsányi 3, Diaz 7, Pordán 1, Nagy T. 1, Halász 8, Kekezovic 2. Csere: Melus (kapus) Szabó, Dénes, Kanyó, Urban 4. Vezetőedző: Debre Viktor.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/0
Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

Nyilatkozatok (a mérkőzést közvetítő SportKlub televíziónak)

Debre Viktor: – Próbáltunk jó meccset játszani, illetve kihozni magunkból a maximumot a Veszprém ellen. A végére kicsit elfáradtunk, az ellenfél felőrölt minket, de nincs miért szégyenkeznünk, hiszen nagyon jó csapattól kaptunk ki. A Veszprém van olyan jó csapat, hogy bárhol bármikor legyőzzön minket.

Mocsai Lajos: – A csapatom ma lépésről lépésre biztosította be győzelmet, olykor látványos játékkal. A kupameccseken mindig komoly ellenállás várható, azon leszünk, hogy holnap megszerezzük a jubileumi, 20. elsőségünket.

Marko Vujin: – Nagyon készültünk a meccsre, hiszen a Magyar Kupa akkor is fontos, amikor éppen nem a Szegeddel találkozunk. Idegesen kezdtünk, a végeredmény azonban elfogadható.

Halász Máté: – Próbálkoztunk, küzdöttünk, szerettünk volna jó meccset játszani és megnehezíteni az MKB dolgát. Ennyire futotta az erőnkből…

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.