Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zsebben a huszadik kupaarany!

2011. április 17. 16:18
Az MKB Veszprém KC kiütéses győzelmet aratott a PLER ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi fináléjában.

Zsinórban harmadik, összesítésben pedig huszadik Magyar Kupa győzelmére készült a veszprémi férfi kézilabda alakulat a PLER gárdája ellen a sorozat vasárnapi fináléjában. A pestszentimrei döntőre szépszámú veszprémi drukkerhad kísérte el a bakonyi alakulatot, amelynek keretéből ezúttal Iváncsik Gergő és Eklemovics maradt ki.

Óvatos „tapogatózással” indult az összecsapás, az első öt percben csak Vujin és Szalafai zörgette meg a hálókat. A folytatásban a Veszprém gyorsan magára talált, amely Császár, Iváncsik Tamás és Sulic találatával pillanatok alatt lépéselőnybe került (7. perc: 1:4). A játékrész harmadának végén a duplázó Kocsi révén még látótávolságon belül voltak a fővárosiak. 4:6-os állás után azonban más sebességi fokozatba kapcsolt az MKB Veszprém KC. A remeklő Peric előtt kitűnően működött a bakonyiak hátsó alakzata, s elöl sem kegyelmezett "megtört" ellenfelének a sorozatban hetet lövő címvédő (22. perc: 4:13).

A házigazda tizenegy (!) perces gólcsendjét Pál törte meg, Terzic és Korazija révén pedig nem sokkal később a bakonyi drukkerek máris tízet számolhattak az ellenfélre (27. perc: 6:16). A különbség a szünetig már nem változott. Az ellenfélnél Gazdag vágott be két hétméterest, a mieinknél pedig Iváncsik és Korazija  kínai figurából elért találata érdemelt külön említést.


archív fotó

A fordulást követően Fazekas, Gulyás, Vilovski és Nagy is lehetőséget kapott, az MKB pedig ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. Nagy óriási bombagólokkal tette le névjegyét, s Fazekas is remekelt a gólvonal előtt, amelynek eredményeként fokozatosan növelte előnyét a veszprémi „kirakatcsapat” (40. perc: 13:26).

Az első félidőben mutatott „rövidzárlatot” megismételték Adorján Gábor tanítványai. Kocsi és Mikita pontosan helyezett lövései után ugyanis újabb bő tízperces hazai gólszünet következett, amelyet kihasználva ismét 0-7-s szériát produkált a Mocsai-csapat (50. perc: 15:33). A végjátékban tetszés szerint talált be az MKB VKC, amely végül 19:37-re nyert. A Veszprém rendkívül magabiztosan múlta felül ellenfelét, s könnyedén szerezte meg az együttes fennállásának jubileumi, 20. kupagyőzelmét. A négyes döntő legjobbjának a győztes fél csapatkapitányát, Dejan Pericet választották.

Férfi kézilabda Magyar kupa, döntő:
PLER KC–MKB Veszprém KC 19:37 (8:18)
PLER: Iglesias - Gazdag 2 (2), Lendvay 1, Bak 1, Marczinkó, Kocsi 4, Szalafai 4. Csere: Székely (kapus), Pál 4, Pálos, Kupi, Rév 1, Jakub 1. Debreczeni 1.Vezetőedző: Adorján Gábor.
Veszprém: Peric - Iváncsik T. 3, Sulic 3, Laluska 2, Lusnyikov, Terzic 5, Korazija 5. Csere: Fazekas (kapus), Császár 3, Vujin 5, Vilovski 4, Nagy K. 5, Gulyás 2. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Hétméteresek: 4/2, ill. -
Kiállítások: -, ill. 6 perc.

A 3. helyért:
Tatabánya Carbonex KC–Vác-Taxi 2000 29:25 (18:14)

Nyilatkozatok a mérkőzést közvetítő SportKlub televíziónak

Kocsi András: – Maximálisan meg vagyok elégedve ezzel a hétvégével. Amit akartunk, elértük.

Nagy Kornél: – Szerettem volna bizonyítani a mesternek, hogy méltó vagyok a feladatra, Ez sikerült, de nem csak nekem, hanem mindenkinek, hiszen mindenki hozzátette ma a maga részét a sikerhez. Nem egyszerű a feladatom bekerülni, de igyekszem megbirkózni vele, s bízom abban, hogy a befektetett munkám meg fog térülni. Mostantól a bajnoki rájátszásra koncentrálunk. A veszprémi közönség csodálatos, amit ma is bizonyítottak, s sokat segített nekünk.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.