Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Elmélyülés, hit, szeretet

2011. április 22. 21:09
Gizella Királyné Klub Végh Márta ikonjaival és új tagok avatásával emlékezett Krisztus keresztre feszítésére.

Húsvét a kereszténység legfontosabb ünnepe. Nagypénteken feszítették meg Jézust, aki három nap múltán feltámadt. Halálával megváltott minket, feltámadásával elhozta nekünk a reményt. Jézus feltámadása egybeesik a tavasz ünnepével, a megújulással, az élet diadalával. Ez a nap az elmélyülésé, a belső vizsgálódásé, a megtisztulásé.


Végh Márta

Nem véletlen, hogy a karitatív nőklub Végh Mártát és ikonjait hívta vendégségbe a városháza aulájába – és velük érkezett az a végtelen hit, az a végtelen szeretet, ami a művésznőből árad. Végh Márta természetes derűje, belső világképe, keresztény szellemisége, belső és fizikai zarándokútjai jelennek meg Krisztusban és az apostolokban a képekben. Az ikonok nem csak a szenteket és Jézust ábrázolják, nem csak esztétikai élményt nyújtanak, hanem üzenetet hordoznak, gondolatokat közvetítenek, a keresztény mitológia tanítását adják át nekünk.

Nagypénteken a városházán a kereszténység és a római egyház tanítását nálunk meghonosító Gizella szellemiségét elevenítették meg. Gizella királyné mély hittel jött közénk Bajorországból, hogy megtanítsa nekünk a keresztény vallás tanait. Tiszta volt, kedves, megértő, segítő. Ezt a szellemiséget próbálja a gyakorlatban megjeleníteni a Gizella Királyné Klub.


Némedi Lajos

Az ünnepélyes klubeseményen köszöntőt mondott Némedi Lajos alpolgármester, az alkotót és műveit Ács Anna muzeológus méltatta, zenével, szóval szórakoztatta a jelenlévőket Csobolya József.


Végh Márta és Ács Anna

A Gizella Királyné Klub tagjai május 14-én koncertet szerveznek vak embertársaink megsegítésére a Szent Mihály-bazilikában Tokody Ilona és Muskát András operaénekesek részvételével. Jegyek igényelhetők a Petőfi Színház és Pannon Várszínház jegyirodáiban. Érdeklődni 30/936-4384 számon lehet.
 

Pethő Imre
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.