Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Különleges kulturális esemény

2011. április 26. 11:17
Idén május 4. és 8. között rendezik meg a XX. Gizella Napok Művészeti Fesztivált Veszprémben, ahol megelevenedik a középkor.

Veszprém életének egyik legnagyobb eseménye a Gizella Napok, mely a művészeti ágak teljes repertoárját magába foglalja. Több mint egy hétvégén át ingyenesen látogathatják az érdeklődők a rendezvényt, ahol a „királynék városa” ünnepli az első magyar királynét, Szent István királyunk feleségét, Boldog Gizellát.

A XX. Gizella Napok eseményeiről április 26-án tartottak sajtótájékoztatót a városházán.


Porga Gyula

– Egy közösséget az is minősít, hogyan tud együtt ünnepelni. Veszprémben húsz éve ünnepeljük Gizella királynét. Húsz éve változatlanok a programelemek, de egy kicsit minden évben megújulunk helyszínekben, és kibővülünk programokban. A város kulturális élete megmozdul. Minden korosztálynak kínálunk kedvére való műsort – mondta el Porga Gyula polgármester.


Neveda Amália

Ezután Neveda Amália, a Veszprémi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója mutatta be a XX. Gizella Napok programját. Beszámolt arról, hogy idén a Séd-völgy rehabilitációját is bevonták a rendezvénybe, így királynék és alattvalóik mutatnak be drámai játékokat, középkori hangulatot csempésznek a völgybe.

Két éve indult el a hagyomány, hogy a vár tereit is élettel töltik meg, ez most sem lesz másként, hiszen a kézműves foglalkozásoktól a zenés műsorokig minden megtalálható lesz a várban is. Az Óváros téren népművészeti kirakodóvásár és jelmezes történelmi felvonulás, irodalmi műsor ígér tartalmas időtöltést.

A XX. Gizella Napok részletes programja itt olvasható.

Janni Anikó
Janni Anikó

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.