Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

Művészi életképek

2011. április 30. 19:11
Egy nyitott műteremre hasonlított az Óváros tér szombaton, festés, rajz, fotózás és a művészet egyéb fajtái is képviseltették magukat.

Debreczeny Zoltán és művészbarátai vonultak ki a térre, hogy egy kellemes napot töltsenek el együtt az arra járókkal, közösen alkotva, összhangban egymással és a környezettel. – Turisztika, művészet és giccs együtt – fogalmazott a rendezvényt megálmodó festőművész, aki immáron negyedik alkalommal keltette életre Veszprémben a nyitott műtermet.

A téren megfordulók örömmel nézték végig egy-egy kép megalkotását, a bátrabbak maguk is modellt álltak, a szerencsések pedig ajándékkal távoztak.

Járai Márk utcakoncertje messziről odacsalogatta az érdeklődőket, akik örömmel vizslatták a művészeket munka közben. A térre érve talán azt is elfeledték, hova tartottak, hosszasan megpihentek az árnyékot adó fák alatt.

Megtiszteltetésnek érezte a közös program lehetőségét a házigazda Óváros Art Galéria vezetője. Kalmár Katalin érdeklődésünkre elmondta, ezúttal nem csak Veszprémből érkeztek művészek, hanem például a fővárosból is. Bízik benne, hogy egy szoros együttműködés jön létre, s a jövőben rendszeressé válnak a kitelepülések.

Annyi bizonyos, június utolsó szombatján ismét kinyit a műterem, s várják mindazokat, akik nyugodt, kellemes környezetben szeretnének eltölteni egy kis időt.


 

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.