Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Csermák-napok

2011. május 3. 22:12
A veszprémi Csermák Antal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tizenhetedik alkalommal rendezi meg zenei fesztiválját május 4. és 6. között.

A Csermák-napok 18 – díjtalanul látogatható – rendezvénye hagyományosan valamennyi korosztályhoz szól, lehetőséget biztosítva az értékes zenével való találkozásra, s a társművészetek bemutatkozására., így kapott helyet a programban a veszprémi Bors Ildikó akvarell és pasztell tárlata is.

A Csermák Napok Zenei Fesztivál május 4-én, szerdán 9.30 órakor, a zeneiskola homlokzatán lévő Csermák-emléktábla koszorúzásával kezdődik, 11 órakor Füzesséry Zoltán zongoraművész tolmácsolásában hangzanak el Liszt, Schumann és Scriabin művei. A nyitónapon 15 órakor szintén a Liszt év jegyében meghirdetett Játsszunk zenét! városi zenei vetélkedőt bonyolítják le, délután öt órakor a Csermák Teremben Muzsikáló családok hangversenye várja a zenebarátokat.

A musical műfaj és a Gershwin dalok kedvelői csütörtökön 15 órakor érdemes ellátogatni a zeneiskolába, amikor a magánének tanszakos növendékek műsora kezdődik. Különleges koncertélményt ígér a hagyományos Kisdobos, nagydobos ütőkoncert című produkciója 17.30 órától, melyen a tapolcai és veszprémi és zalaegerszegi ütő együttesek lépnek a veszprémi közönség elé. 20 órakor dr. Márfi Gyula érsek köszöntését követően a Gizella Napok hivatalos nyitórendezvényén Liszt Ferenc és magyar szerzők művei hangzanak el a Szent Mihály Bazilikában.

Első ízben szerepel a programban a Csermák-díjasok gálahangversenye pénteken, amit a Csermák-díjak ünnepélyes átadása követ.

A koncertek és rendezvények, kiállítások, ismereterjesztő előadások, hangszerbemutatók sikere és az érdeklődés évről-évre jelzi, hogy az elmúlt tizenhat évben hagyomány teremtődött a veszprémi zeneiskolában, mind több gyerekben ébresztve kedvet a zenetanulás iránt, gazdagítva Veszprém sokszínű kulturális és zenei kínálatát, felmutatva értékeinket egy reményeink szerint értékteremtő rendezvénysorozattal – vélik a szervezők.

A részletes program megtalálható a Csermák Antal Zeneiskola honlapján.

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.