Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Az élet kenyere

2011. május 4. 12:44
Az élet kenyere vígságos szomorújáték Árpád-házi Szent Erzsébetről Kolti Helga előadásában, melyet csütörtökön láthatunk Veszprémben.

2007-ben ünnepeltük egyik legismertebb és legnépszerűbb Árpád-házi szentünk, Szt. Erzsébet születésének 800 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból Európa-szerte nagy ünnepségeket rendeztek. Színházi előadások tekintetében Az élet kenyere című produkció hazánkban szinte az egyetlen a maga nemében. A bemutató óta a több magyarországi helyszínen kívül előadták már Szerbiában, Kanadában, Svédországban és a Felvidéken.

Az élet kenyere vígságos szomorújáték Árpád-házi Szent Erzsébetről Kolti Helga előadásában, melyet május 5-én, csütörtökön 18 órakor láthatnak Veszprémben, a Margit-romoknál az érdeklődők. A színdarab hiteles dokumentumokból összeállított anyag.

Az előadás különleges értéke nem csupán az, hogy Szent Erzsébet életének állomásait tényszerűen mutatja be, hanem a színészi játék segítségével közel hozza, érthetővé teszi, és Erzsébet emberi példáján keresztül elgondolkodtatja a mai kor nézőit saját életükről, teendőikről, hitükről.

Az előadásban tizenhárom dal is elhangzik, ezek stílusa jól illeszkedik a színdarab hangulatához. A dalszövegeket Killár Katalin írta, a zenét Hencz József szerezte. A dalokat a művésznő dobokon és különböző ütősökön maga kíséri. A másfél órás előadás korhatár nélkül, minden korosztály számára izgalmas, tartalmas és feltöltő élményt kínál.

Kolti Helga színművésznő egyszemélyes színháza azokat a kérdéseket teszi fel Az élet kenyere című játékban, amelyek a legindokoltabbak deszakralizált, kiüresedett, erkölcseiben megrendült, tévelygő jelenünkben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.