Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
17°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
17°C

Negyven perc rémálom

2011. május 8. 11:24 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A Csurgó hazai pályán 27–25–re nyert a Balatonfüredi KSE ellen az NB I 5–8. helyéért rendezett rájátszás harmadik fordulójában.

Negyvenpernyi rémálomból ébredve húszperces hajrát kivágva csak a végeredményt tudták a fürediek szebbé tenni, de a mérkőzés megfordítására húsz percnyi játék kevés. Helyesebben mondva negyvenpercnyi előny senkinek nem adható, pláne nem a masszív és a mai napon hihetetlen lelkesedéssel küzdő csurgóiaknak és főleg nem Csurgón.

Az persze a legnagyobb talányok közé tartozik, hogy egy csapat amelyik - addigra a harmadik kiállítása miatt elveszti az egyik irányítóját és két kiállítása miatt már csak takarékon tudja bevetni az egyik hármas védőjét - húsz perc alatt tud egy hetest faragni a hátrányából, az miként tud mínusz kilencet összehozni a mérkőzés 34. percére. Mert ha még egy női meccsről lenne szó...

Olyan rosszul játszottak a vendégek negyven percen át, amilyet nem is tudom mikor produkált utoljára a Füred. Mintha a "Hogyan nem szabad kézilabdázni" c. könyv teljes repertoárját akarták volna bemutatni. Régen volt arra példa, hogy ilyen korán kapuscserével kísérletezzen Sótonyi László. Kétszer is szinte a félidők első perceiben kikérje az időket. Minden összejött a hibák tekintetében, illetve semmi nem jött össze az épkézláb támadásépítésben. Aztán, ahogy ilyenkor lenni szokott, a lelkes ellenfél még jobban belelkesül, olyanokat is meghúz, amire józanésszel máskor nem vállalkozik, tizenkilencre is lapot kér és az természetesen egy alsó lesz. Vagyis a hazaiak mindent úgy csináltak, amit egy ilyen helyzetben egy profi gárdának csinálnia kell, míg a fürediek a nyeretlen kétévest adták elő.

Aztán a 41. percet, 23:14-es csurgói vezetést követően csapatkapitányuk vezetésével megrázták magukat és az eredmény után eredtek a fürediek. Pásztor két csurgóit is kiállíttatott magáról, lőtt két gólt és szárnyakat adott a többieknek. A hazai pályát túlságosan is tisztelő Kékes ikrek Pásztor gyors egymás utáni kétszeri kiállításával homokot szórtak a füredi gépezetbe, de most ez se fogta vissza a vendégek lendületét. Azonban a vége előtt négy perccel mínusz négynél éppen Pásztor hagy ki egy kihagyhatatlant és persze Oláh büntet. Így nem háromra csökken, hanem ötre nő a csurgói előny. Ezzel eldől a meccs, mert az újabb füredi roham, már csak a végeredményt tudja kikozmetikázni.

A Csurgó megérdemelten nyert, mert maximálisan élni tudott a vendégek negyvenpercnyi kritikán aluli játékával. A Füredet az utolsó húsz percen túl maximum az vigasztalhatja, hogy még egyszer ilyen rossz első negyven percet nem játszhat.

Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 3. forduló:
Csurgói KK–Balatonfüredi KSE 27:25 (17:11)
Csurgó, 600 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Csurgó: NIKOLICS – MISS 4 (1), OLÁH 5 (1), SZÖLLŐSI 5, Pavlovics 3, CIFRA 4, NAGY M. 3. Csere: Frey 1, Borsos, Vadkerti 1, Széles 1. Edző: Bakó Botond
Balatonfüred: Szabó T. – Tombor 4, KOVÁCS GY. 4, Ivanov, Kis Á. 2, Szöllősi B., PÁSZTOR 2. Csere: Szathmári (kapus), SANDRK 9 (1), Németh, Salamon 2, Lelkes 2. Edző: Sótonyi László
Az eredmény alakulása. 17. p.: 10:5. 28. p.: 16:10. 35. p.: 20:11. 41. p.: 23:14. 47.p.: 24:19. 55. p.: 26–22. 56.p.: 27:22.
Kiállítások: 18, ill. 20 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

Edzői nyilatkozatok

Bakó Botond: – A csapat megmutatta, hogyan kell küzdeni, és a küzdés sok mindent helyettesít. Gratulálok a fiúknak.

Sótonyi László: – Negyvenpercnyi hibernálásból szerencsére felébredtünk a meccs végére.

vehir.hu
további cikkek
Gulyás: rengeteg dologgal megleptek minket Telekom Veszprém Gulyás: rengeteg dologgal megleptek minket Gulyás Péter, a Telekom Veszprém másodedzője szerint a Szeged rengeteg dologgal meglepte őket a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjének első félidejében, ennek ellenére végül sikerült 33-30-ra győzniük. 2024. május 19. 23:26 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós csapata nyerte a Román Kupát Rosta Miklós Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós csapata nyerte a Román Kupát Rosta Miklós csapata, a bajnok Dinamo Bucuresti nyerte a férfi kézilabda Román Kupa vasárnapi döntőjét. 2024. május 19. 20:37 Megvédte címét a Telekom Veszprém, harmincegyedszer is elhódította a Magyar Kupát! Telekom Veszprém Megvédte címét a Telekom Veszprém, harmincegyedszer is elhódította a Magyar Kupát! A Telekom Veszprém kemény küzdelmet követően 33-30-ra nyert az örök rivális OTP Bank-Pick Szeged ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnap esti fináléjában. A címvédő "Építők" immár harmincegyedik alkalommal emelhette magasba a kupsorozat trófeáját! 2024. május 19. 19:45 Férfi kézilabda MK: Bronzéremmel vigasztalódott az élvonalból kiesett NEKA férfi kézilabda Magyar Kupa Férfi kézilabda MK: Bronzéremmel vigasztalódott az élvonalból kiesett NEKA A NEKA nyerte a bronzérmet a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel öt góllal legyőzte a tavaly harmadik Dabast a helyosztón a tatabányai négyes döntő vasárnapi játéknapján. 2024. május 19. 17:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.