Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Sült oldalas párolt vöröskáposztával, sült krumplival / - à la gasztronauta -

2011. május 9. 20:56
A helyzet az, hogy hízókúrán vagyok. Meg az, hogy mindhárman (nő+kutya+én) imádjuk a sült oldalast.

A helyzet az, hogy hízókúrán vagyok. Meg az, hogy mindhárman (nő+kutya+én) imádjuk a sült oldalast.

És az is, hogy ezt igen egyszerű elkészíteni…

Az oldalast daraboljuk, megmossuk, sóval alaposan bedörzsöljük, és magas falú tepsibe helyezzük két szeletelt vöröshagymával és sok gerezd fokhagymával. Szórunk rá borsot, fűszert ízlés szerint (most éppen kakukkfüvet és lestyánt). Aláöntünk egy kis száraz fehérbort, elosztunk rajta kétkanálnyi mangalicazsírt, és alufólia alatt pároljuk a sütőben egy jó órányit. Ezután eltávolítjuk a fóliát, leöntjük a felesleges levet, és mindkét oldalán megsütjük, időnként locsolgatván a zsírral.

Ezalatt párolunk vöröskáposztát, valahogy így. Sütünk hozzá kockára darabolt krumplit, és egy tálalótálra halmozzuk a cuccot. Majd hízunk. A siker garantált!


(Ahol elérhetők gasztronauta jobbnál jobb receptjei: http://gasztronauta.blogter.hu)
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.