Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Művészet, bor, társaság

2011. május 10. 20:56
Nagy érdeklődés kísérte a Lovassy László Gimnázium jubileumi tárlatsorozatának záró kiállítását.

Az egykori diák, Kiss Tamás műgyűjteményének bemutatkozását ritkán látható nagy érdeklődés kísérte. A közismert művészetrajongók, illetve a pogácsa és a bor elkötelezett hívei mellett sok-sok új arc látogatott el a Lovassy László Gimnázium 300. tanévének ünnepi tárlatzárására.


Csiszér Zsuzsi és Kiss Tamás

Könnyedség, izgalom, pezsgés – röviden így jellemezhetnénk a kiállítás megnyitóját. Ezt egyértelműen Kiss Tamás műgyűjtőnek köszönhetjük. A kortárs művészet jeles alkotásai – Csiszér Zsuzsi, Bak Imre, Nadler István képei – mellett számtalan vendéget hozott magával, ami igazi reneszánsz hangulatot kölcsönzött a délutánnak. Művészet, bor, társaság, és ezek egymásra hatása okozta a kiállítás reneszánsz hangulatát.

Természetesnek tűnt, hogy egy-egy képről magával az alkotóval lehetett beszélgetni, vagy egy-egy kép apropóján bármiről lehetett beszélgetni. Igen, beszélgetni. Hiszen a művészet attól él, hogy hat az emberekre. És ezek a hatások nem állnak meg, megmozgatnak több embert, aztán visszahatnak az alkotóra. Ezek a kölcsönhatások mozgatják a műgyűjtőt, az alkotót, a közönséget.

Kiss Tamás a képeken túl ezzel a hangulattal ajándékozott meg minket.



 

Pethő Imre
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.