Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Születés Ünnepe

2011. május 11. 12:50
Immáron ötödszörre rendezi meg Veszprémben a Születés Ünnepét a Lélek Éled Kör Egyesület, melynek csütörtöki programja itt olvasható.

Május 12. csütörtök 9.00-17.00
"Gyermekvárás, babázás" – előadások, beszélgetések, filmvetítés
Helyszín: Családsegítő Szolgálat – Veszprém, Mikszáth K. u. 13.

9.00-10.00: A születés homeopátiája
Előadó: Rédey Szilvia dúla: születési és homeopátiás folyamatok kísérése
A várandósság, a születés és a gyermekágyas időszak lelki folyamatainak megtámogatása homeopátiás szemlélettel. Mik zajlanak a testben, a lélekben; hogyan hat születés körüli megéléseinkre a régmúlt; vannak-e elakadásaink a jelenben; bátor szembenézés félelmeinkkel a jövőbe vetett bizalom tükrében.

10.00-11.00: „Meddőség, vagy csak másképp kell nézni?” - a gyermekvállalás lelki útja a Humanisztikus Asztrológia szemszögéből
Előadó: Kiss Lívia életvezetési tanácsadó
Milyen információkat adhat a születési horoszkóp a személyiségünkről; hogyan befolyásolják tudatos vagy tudatalatti döntéseinket a jegykaraktereink, én-állapotaink működése, a gyermekkori programozások, családi hagyományok, szülői minták.

11.00-12.00: Életkorok játékai - az első három év
Előadó: Banka Bea gyógypedagógus
A játék, mint a világ megismerésének eszköze. Már a magzat is játszik. Észleli a saját mozgását, a teret és felfedezi azt. A csecsemő számára az első időkben minden annyira új, hogy nem szükséges külön játékeszközökkel terhelni, az amúgy is túlterhelt receptoraikat. A baba fejlődésével párhuzamosan lehet adni nekik azokat a tárgyakat, amelyek tovább motiválják és elősegítik a fejlődését.
12.00-14.00: Szünet

14.00-15.00: Bábák, dúlák, gyógyító asszonyok
Előadó: Mihályfi Márta néprajzkutató, dúla
A születés körüli asszonyi segítők társadalmi szerepéről és az emberiség történetében korábban és manapság elfoglalt helyéről szólna az előadás. Sok érdekes hazai példával, a bábák szerepével a magyar hitvilágban és természetesen sok kapcsolódással a természeti népek tradicionális bábáinak mai módszereivel, gyakorlatával.

15.00-17.00: Filmklub
Babák – Az első év
Francia film, kb. 76’
Rendező: Thomas Balmes
Négy baba, négy ország, négy történet - a születéstől az első lépésekig.
Ponijao, Bayarjargal, Mari és Hattie a négy baba neve, akik Namíbiában, Mongóliában, Japánban és az Egyesült Államokban élnek. Történeteiken keresztül négy különböző kultúra szépségeibe, érdekességeibe láthatunk bele. Szemtanúi lehetünk legviccesebb, leggondtalanabb és legmegindítóbb pillanataiknak, életük első hónapjainak egyedi és mégis egyetemes történéseinek. A Babák - Az első év másfél óra kaland, akció, humor… és bukdácsolás.
A filmet követő beszélgetést vezeti: Mihályfi Márta néprajzkutató, dúla

Május 12. csütörtök 18.00-20.00
Helyszín: Harmónia masszázs és jógastúdió – Veszprém, Fenyves u.64.
Lélekhívogató - Babára várva - Hormonrendszerünk titkai; előadás a Női Egész-ségről
Előadók: Szabó Lilla- personal trainer, hormonegyensúly tanácsadó, Szabó Mónika- okl. kismama- jóga oktató, hormonegyensúly tanácsadó

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.