2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Ötödjére sikerül?

2011. május 12. 21:41
Idei ötödik fellépésére készül a veszprémi női kézilabda alakulat a Fehérvár ellen a női kézilabda élvonalban.

A 2010/11-es kiírás utolsó előtti ütközete előtt áll a Veszprém Barabás KC. A Gyurka-csapat a középházi (5-8. helyért zajló) rájátszás 5. körében a mieinket idén már négy alkalommal legyőző székesfehérváriakhoz látogatnak szombaton (18 órától).

Mehlmannék a legutóbbi fordulóban az idény egyik legjobb teljesítményével rukkoltak elő a Békéscsaba vendéglátójaként. Gyurka János vezetőedző szerint az akkor mutatott hozzáállás mellett jobb kapusteljesítmény is szükséges az idegenbeli bravúrhoz. A szakember dolgát azonban sérülések nehezítik: a hátralévő meccseket már csak a lelátóról figyelő Emberovics és Lengyel mellett ugyanis Földes Kata is maródi.

– A Békéscsaba ellen mutatott játékkal Fehérváron akár meglepetést is okozhatnak…
– Legutóbb sem tudtuk teljes mértékben megvalósítani azt, amit terveztünk, hiszen sok átlövés gólt kaptunk is. Ezúttal jobb kapusteljesítményre lesz szükségünk, s nem szabad indításgólokat kapnunk. Triscsukot és Vascsukot – akik mindig jól játszanak ellenünk – pedig ki kell kapcsolnunk a játékból. Szombati ellenfelünk nagyon jó képességű és remekül összerakott csapat, nem véletlenül vezetik a középházat. Azonban, ha meg tudjuk őrizni a legutóbbi hozzáállásunkat, képesek lehetünk arra, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.


Gyurka János

– Egy jó eredmény esetén akár még a hetedik hely is elérhető.
– Igen, azonban a lényeg, hogy a legutóbb mutatott feszességet, ritmust vigyük fel a pályára Székesfehérváron is, s akkor biztosan jó mérkőzést fogunk játszani. Ehhez együttes akarás kell. Egyfelől nehéz játszani ebben a fázisban, amikor a lányok már ismerik a jövőjüket érinti a döntéseket, másfelől viszont felszabadultan lehet pályára lépni.

– Miközben a szomszédos megyeszékhelyen fantasztikus sporthangulat uralkodik…
– Fehérváron mindig jó hangulat van, az ottani csarnoknak nincs nagy befogadóképessége, ellenben mindig tele van, s remek hangulatot tudnak varázsolni a szurkolók. Ami bennünket illet, ha már egyszer idehaza így tudtak küzdeni egymásért a lányok, akkor az lenne a szép és sportszerű, hogyha azt a hátralévő két fordulóra át tudnánk menteni ezt a formát, s így örömteli lenne a búcsú.

A keretet érinti változásokról itt olvashat.

Tabella

 
5. Alcoa Fehérvár KC 4 3 1 125–119 +6  10
6. Békéscsabai ENK SE 4 2 2 119–116 +3  7
7. Dunaújvárosi NKKSE 4 1 1 2 122–117 +5  5
8. Veszprém Barabás KC 4 1 1 2 105–119 –14  4

Május 14. (szombat) 18.00
Alcoa FKCVeszprém Barabás KC
Női kézilabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 5. forduló
Székesfehérvár

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

További cikkek

Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák Kristóf érte el a magyarok közül a legjobb eredményt szombaton a tokiói olimpián, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok úszó 100 méter pillangón 49.68 másodperces Európa-csúccsal lett ezüstérmes.
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.
Kapuscsere a magyar női kézilabda-válogatottnál
Kapuscsere a magyar női kézilabda-válogatottnál
Janurik Kinga helyére Szikora Melinda került be a magyar női kézilabda-válogatott keretébe a tokiói olimpián.
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.
Sztársportolók különleges versenye a Kékszalagon
Sztársportolók különleges versenye a Kékszalagon
Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, a múlt héten rendezett Kékszalag első napján egy új, Magyarországon korábban még nem látott vízi eszközzel is izgalmas bajnokság zajlott, méghozzá világklasszis kézilabdázók részvételével.