Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Az élet kezdete

2011. május 13. 17:25
A Születés Ünnepe programsorozat részeként nyitották meg május 13-án Az élet mágikus kezdete című kiállítást.

A tárlaton – melynek a Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központ és Családok Átmeneti Otthona ad helyet – Szőcs Zsuzsa grafikus és Szűcs Borka munkái láthatók, melyek témája az anyaméh, a gyermekáldás és a születés.

A kiállítást Horváthné Kecskés Diána intézményvezető nyitotta meg, aki kihangsúlyozta a Lélek Éled Kör (LÉK) működésének fontosságát. Ez a szervezet is támogatja a szülő nőt és a gyermeket. Az intézményvezető hangsúlyozta, hogy a LÉK nem egy hagyományos baba-mama klub, tagjait erős szellemiség tartja össze.

Ezt az alkalmat ragadta meg a Veszprémi Babahordozó Klub, hogy megköszönje a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórháznak, dr. Rácz Jenő igazgatónak, hogy elfogadták babahordozó ajándékaikat. Így a veszprémi kórház is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely az örökbefogadásra váró babák első napjait teszi jobbá, hiszen a kisbabák megérezhetik az „anyai” test közelségét.

A megnyitón Búzás Csaba előadóművész és Dominek Anna színművésznő gondoskodtak a jó hangulatról. Ezután különleges és egyedülálló kerekasztal-beszélgetésre került sor a Semmelweis Mozgalom anya- és bababarát szülészeti ellátás meghonosításának és folyamatos fejlesztésének témájáról. A beszélgetésen részt vett Csomóné Lindmayer Katalin, a Semmelweis Mozgalom kuratóriumi elnöke, Ékes Ilona országgyűlési képviselő, a Nemzetközi Anya- és Bababarát kezdeményezés magyarországi képviselője, dr. Rácz Jenő kórházigazgató, prof. Dr. Rákóczi István szülést-nőgyógyász, a Fővárosi Szt. Imre Kórház Intézetvezető főorvos-helyettese, Nyulas Jolán, a Fővárosi Szt. Imre Kórház vezető szülésznője, valamint a veszprémi kórház szülész-nőgyógyász főorvosai, szülésznői.

A beszélgetésen elhangzott, hogy a veszprémi kórház is igyekszik anya- és bababarát környezetet teremteni, ezzel is segítve a születés csodáját.

Janni Anikó
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.