Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

A foci maga az élet

2011. május 13. 19:01
Darvasi László Titokzatos világválogatottját szombat este láthatják az érdeklődők a Játékszínben.

Titokzatos világválogatott címmel Huzella Péter műsorát tekinthetik meg a nézők május 14-én (szombaton) este hét órakor a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

Darvasi László 2006-ban megjelent könyvében mintegy negyven írást ad közre a fociról, és mindazokról, akik életre-halálra képesek a labdát kergetni. A rendező, Gaál Ildikó ezekből a történetekből válogatott, amelyet Huzella Péter tolmácsolásában láthat a közönség.

A színpadra kerülő sajátos előadás a sport, a futball látszólag csak férfiakról és férfiaknak szóló világáról mesél. Huzella szerint a foci nem más, mint maga az élet. A férfiak labdarúgáshoz való viszonya az élethez való viszonyukat modellezi. A foci maga a szerelem, az élet és a halál.

A darabválasztásával az előadóművész saját magával és a sportággal szemben szeretne törleszteni. Saját elmondása szerint ő volt az a játékos, akit mindig utoljára választottak be a csapatba, s bármennyire is szeretett játszani, soha nem tudott.

A zenés interaktív műsorairól ismert művész ebben a produkcióban sem hagyja otthon gitárját. Darvasi László eredeti szövegein kívül Ady Endre és Zalán Tibor megzenésített versei is elhangzanak majd az esten.

Az előadás alatt a nézőknek kulcsfontosságú szerep jut: belőlük kerül ki majd a focicsapat, s így aktív résztvevőiévé válnak a produkciónak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.