Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszélyben a fürediek 5. helye

2011. május 15. 13:37 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A csurgói fiaskót követően Kecskeméten is alul maradt a balatonfüredi kézilabda együttes a középházi rájátszásban.

Kecskeméti gólokkal és füredi kapufákkal, technikai hibákkal indult a találkozó. Olyannyira nem ment a támadójáték a vendégeknek, hogy az első góljukat csak a 10. percben tudták megszerezni (4:1). Salamon találatára gyors kettővel válaszoltak a hazaiak és Sótonyi László a 13. percben kénytelen volt időt kérni. Erősen csurgói színezete volt ekkor a meccsnek. Használt a rövid tanácskozás, Salamon duplázta a saját és a füredi gólok számát (6:2), majd emberhátrányban Szathmári hetest védett és Sandrk gólt lőtt. A 18. percben 6:4-re zárkózott fel a Füred, majd Vancsics találatára négyszer válaszoltak a vendégek (Ivanov zsinórban háromszor volt eredményes) és a 24. percben már ők vezettek. A félidő végéig felváltva estek a gólok, majd a játékvezetők három kiállítással zárták a játékrészt 11:10-es balatoni előnynél.

A szünetben derült ki, hogy Tombor combizma valószínűleg egy rossz mozdulat után elszakadt, bár végleges eredményt majd csak a hétfői ultrahang tud adni. A második felvonás elején a négy perces füredi emberhátrányt Szathmári újabb hetes ölése ellenére kihasználták a hazaiak és fordítottak (34. perc: 14:12). Ekkor Ivanov összeszedte a harmadik kiállítását és így befejezte a mérkőzést. Ennek ellenére sikerült egyenlíteni, azonban ezzel elfogyott a balatoniak puskapora. A 44. percre pedig úgy léptek el három góllal a kecskemétiek (17:14), hogy közben a BKSE emberelőnyben is volt. Ezután még egyszer sikerült egy gólra felzárkózni (47. perc: 17:16), de gyors hetes párbaj után (mindkét oldalon kétszer dobhattak) a hazaiak egy 5:0-s szériával az 56. perc végére eldöntötték az összecsapást (24:18). Itt újra felébredtek a balatoniak, ám a csurgói meccshez hasonlóan már csak kozmetikázni tudták az eredményt.

Nagyszerű alapszakasz után a rájátszásban immár másodszor bukott el a füredi gárda. Így hiába volt az öt és tizenkét pontos előny a Csurgóval és a Kecskeméttel szemben - a szabályok furcsasága és a két veresége okán - a Csurgó immár 2 ponttal áll a balatoniak előtt és a Kecskemét is egy pontra megközelítette őket. Ha vissza akarják hódítani az alapszakaszban toronymagasan megszerzett ötödik helyüket, akkor már nem engedhetnek meg botlást maguknak. Ráadásul a Csurgót minimum 3 góllal, vagy 25 dobott gól alatt tartva 2 góllal kell felülmúlniuk. Magunknak tették izgalmassá a véghajrát a fürediek, így megoldani is csak ők tudják!

Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 4. forduló:
Kecskemét–BKSE 26:23 (10:11)
Kecskemét, 300 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos.
Kecskemét: Nagy – VANCSICS 6 (1), Dobó, PETRO 7 (5), Simon 3, SZABÓ 4, Varsandán. Csere: KISS, Farkas (kapusok), Bajusz, Temesvári 3, Gyuris, Berta 3, Tóth, Konkoly, Csorba. Edző: Avar György.
BKSE: SZATHMÁRI – Tombor, Kovács 1, Ivanov 3, Kis, SZÖLLŐSI 6, Pásztor. Csere: Szabó (kapus), NÉMETH 4 (2), Salamon 2, Lelkes 2, SANDRK 5. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 8/6, ill. 2/2.
Az eredmény alakulása: 4.p.: 3:0. 10.p.: 4:1. 13.p.: 6:1. 20.p. 7:4. 24.p. 7:8. 37.p.: 14:12. 48.p. 19:18. 56.p.: 24:18

Edzői nyilatkozatok

Avar György: – Negyedszerre sikerült legyőznünk a jó Balatonfüredet

Sótonyi László: – Tizenöt perc jó játékkal nem lehet meccset nyerni. A gyenge színvonalú játékvezetés is sok volt nekünk most idegenben. A hátralévő két meccsen össze kell kapni magunkat az ötödik helyért.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.