Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

KEK-győztes a Fradi!

2011. május 15. 14:09 // Forrás: hir24.hu
A zöld-fehérek megőrizték ötgólos előnyüket a spanyol Mar Alicante otthonában a női kézilabda KEK-döntő visszavágóján.

A Fradi a döntő első mérkőzésén hazai pályán 34-29-re győzni tudott, így ötgólos előnyből várhatta a visszavágót. Elek Gábor együttesének szerencséjére vasárnap reggelre Alicante égboltját összefüggő felhőzet borította, így az üvegtetős csarnokban nem volt elviselhetetlen a hőség. Apró szépséghiba volt, hogy az Elda Prestigiótól 6000 euróért kölcsönzött borítást a csarnokban lakó madarak összepiszkították...

A zöld-fehéreket elkísérő, dobokkal sípokkal felszerelt mintegy 2-300 fanatikus ráadásul hazai hangulatot varázsolt, az egész csarnok beleremegett, amikor a bemelegítésre bevonuló ferencvárosi lányok tiszteletére rázendítettek a "Ria, Ria, Hungária" rigmusra.

A vezetést a Fradi szerezte meg Szamoránsky találatával, Pastrovics pedig hetest hárított. Lassan kezdtek belelendülni a spanyolok is, 11 perc elteltével 4-4 volt az állás. Ezután két hazai gól következett, de Szucsánszki vezetésével tartotta magát a Fradi, majd a félidő vége előtt pár perccel egyenlített is a magyar alakulat.

Sőt, Trufán és Szucsánszki góljával már az FTC vezetett két góllal, amiből a szünetre is sikerült egyet megtartani, 11-10-re vezettek a zöld-fehérek.

A második félidőben tartotta az előnyét a Ferencváros, bár Ortuno sok kellemetlenséget okozott, de Tomori válaszolt a góljaira. Kovacsicz három góljával aztán már öttel is elhúzott Elek Gábor csapata, összesítésben ez már tízgólos előnyt jelentett.

A spanyolok ugyan a végére még egyenlíteni tudtak, de a 23-23-as döntetlen a mieinknek kedvezett. A Ferencváros női kézilabda-csapata megnyerte a KEK-et!

Eredmény - Női kézilabda KEK-döntő, visszavágó:
Mar Alicante - FTC-Rail Cargo Hungária 23-23 (10-11)
KEK-győztes a Ferencváros, 57-52-es összesítéssel.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.