Fejenként két (tenyérnyi és kiklopfolt) vékony szelet pulykamellfilét felcsíkozunk, megforgatjuk fekete szójaszószban. Nagyobb serpenyőben jobb fajta olívaolajat forrósítunk, ebbe dobjuk a csíkokat, megforgatjuk őket.
Egy perc múlva hozzáadunk fejenként két marék (jó fél bögre) friss zöldborsót. Kicsit sózzuk őket (a szójamártás sós), borsozzuk.
Megmosunk két főre egy csomó zöldspárgát (azért zöldet, mert az szinte mindig zsengébb, és nem is kell hámozni), és feldaraboljuk egy életlenebb késsel, a rügytől kezdjük. Ahol a kés már csak nyögvenyelősen vágja el, onnan a többit kidobjuk, mert fás…
Hozzáadjuk a többihez, kíméletesen megkeverjük, rádobunk még fejenként egy fej gerezdre szedett zsenge fokhagymát (ne ijedjünk meg, nem lesz sok, sem büdös), és készre pároljuk (öt perc, de a legjobb, ha mindenbe bele-bele kóstolunk)…
Tálaljuk valami fel valami fehérrel és pirossal: például mozzarellával és paradicsommal. Én elfelejtettem, hogy a mozzarellát tegnapelőtt megettük, ezért azt elhagytam.
(Ahol elérhetők gasztronauta jobbnál jobb receptjei: http://gasztronauta.blogter.hu)