Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C

TŐZSDEBLOG 2011. május 25., SZERDA REGGEL

2011. május 25. 10:38

Pörög a pesti tőzsde! Rég mondhattunk már ilyet a hazai parkettre. Az újra borongóssá vált nemzetközi hangulatban remekül tartja magát a magyar piac.

A 0,9 %-s negatív teljesítménnyel is felülteljesítőnek számítunk a régióban.

A legnagyobb forgalmat ezúttal a MOL részvényei bonyolítják, 2,5 milliárd értékben cseréltek gazdát a magyar olajcég papírjai.

Igaz, hogy a nagy pörgés a MOL papírokban közel kettő százalékos mínuszt eredményez eddig.

De az OTP, és a Mtelekom is veszített eddig értékéből, 0,7 , illetve 0,9 %-t.

Megvette a magyar kormány, az orosz Surgut birtokában lévő 21,2 %-s részvénycsomagot. Az üzlet értéke, 1,88 millió euró, az árat az elmúlt három hónap átlagárfolyamán alakították ki. (22.400). A kormány IMF alapokból finanszírozta a beruházást.

Az állam visszatérése megnyugtathatja a kedélyeket a MOL menedzsmentjén belül. Erősödhet a vállalatirányítás, és leépíthetnek olyan védelmi mechanizmusokat, amit az ellenséges felvásárlások elkerülésére építettek ki.

Az állam visszatérése valamennyi felvásárlási spekulációt meg tud valószínűleg szüntetni. A kérdés, hogy a visszatérő állam, kíván-e külön terheket kivetni a magyar olajtársaságra.

Összességében rövid távon, a piac pozitívan értékelheti a tranzakciót, de hosszú távon alábbhagyhat az optimizmus a kockázati tényezők miatt.

A tegnapi korrekció után, folytatódhat a negatív kereskedési hangulat a világ piacain. A német DAX fél százalékos negatív tartományban tartózkodik, és jelenleg úgy néz ki, hogy az USA tőzsdéi is mínuszosan nyitnak majd.

Ma délután lakásár index érkezik a tengerentúlról, hatása lehet a tőzsdékre.


Lámpi Ferenc
BUDA-CASH Zrt.
Veszprém
88-561-218
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.