2020. július 13. // Jenő névnap

Buda-Cash Bróker blog

Jelentős bérnövekedés volt decemberben
A KSH ma közzétett adatai szerint decemberben 6,7%-kal ugrottak meg a bruttó és a nettó átlagkeresetek a nemzetgazdaság egészét tekintve (a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásokat, költségvetési intézményeket és nonprofit szervezeteket figyelembe véve) az előző év azonos időszakához képest.
Elengedte a svájci jegybank a frank árfolyamát
Komoly meglepetést okozott a svájci jegybank, csütörtök délelőtt eltörölte az euróval szembeni intervenciós sávot.
Óriási többlet a magyar büdzsében
A Nemzetgazdasági Minisztérium előzetes adatai szerint közel 96 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás központi alrendszere novemberben.
Egyelőre nem nyomtat több pénzt az Európai Központi Bank
Nem történt érzékelhető közeledés a piacok által egyre inkább várt amerikai ill. japán stílusú, vagyis szuverén államkötvények vásárlását is tartalmazó mennyiségi élénkítő program (QE) irányába.
Növekszik a magyar GDP
A KSH részletes adatai megerősítették az előzetes gazdasági növekedési számokat.
Benyújtották a forintosításra vonatkozó törvényjavaslatot
A kormány benyújtotta a Parlamentnek a devizahitelek forintosítására vonatkozó törvényjavaslatot, amely részletesen szabályozza a deviza (és devizaalapú) jelzáloghitelek forint hitelekkel történő kiváltásának feltételeit.
Továbbra is csökkennek a fogyasztói árak
A KSH adatai alapján októberben is csökkent a fogyasztói árszínvonal, szeptemberhez képest 0,3%-kal, az egy évvel korábbihoz képest 0,4%-kal. Mindez meglepetést nem okozott.
Az Európai Bizottság őszi előrejelzése Magyarországról
Az Európai Bizottság őszi előrejelzése szerint Magyarország GDP növekedése az idei évre várt 3,2% után lassul a következő két évben, elsősorban amiatt, hogy eltűnnek az utóbbi idősszakban még meglévő egyszeri pozitív hatások.
1 2 3 4 5 ...
2020. július 13. // Jenő névnap