Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fehér Ferencé és Horváth Csabáé a fődíj

2011. május 29. 10:17
Véget ért a varázslat. Díjkiosztó gálával zárta tegnap kapuit a XIV. Tánc Fesztiválja.


Fehér Ferenc: Tao Te

Fehér Ferenc Tao Te című koreográfiájáért, valamint Horváth Csaba (Forte Társulat) Godot-ra várva című koreográfiájáért nyerték el a XIV. TÁNC Fesztiválja fődíját. Mindketten százezer forint pénzjutalmat vehettek át.


Godot-ra várva

Az „Alkotói díjat”, s ezzel az 50 ezer forintot Gold Beának ítélte a zsűri Vég veled című munkájáért. A legjobb társulatnak ez alkalommal a Közép-Európa Táncszínházat ítélték, akik a Herendi Porcelánmanufaktúra külön ez alkalomra készített egyedi porcelánvázáját kapták. „Előadói díjat” kapott Barta Dóra (Badora Társulat) Valami a semmiben című előadásáért, valamint Kádas József és Krisztik Csaba, a Forte Társulat táncosai a Godot-ra várva című előadásban nyújtott teljesítményükért. A díjazottak kétszemélyes görögországi utat, illetve Tornai borkollekciót vehettek át.


Vég veled

Az „Első koreográfiáért díj” Jónás Zsuzsát, a KET koreográfusát illette Visszavonhatatlan című munkájáért. Jutalmul Jónás Zsuzsa másodmagával Görögországba utazhat. A zsűri különdíja, más néven „A legfiatalabb életérzést sugárzó előadás díj” Duda Éváé Stop ’n go című koreográfiájáért.


Szerelmi rapszódia

A fesztivál fotósa saját díjat ajánlott fel. Gáspár Gábor „Ez nem New York” című fotográfiáját Ladányi Andreának adományozta az LA Dance Company Szerelmi rapszódia című előadásáért. A Tánc Fesztiváljának szervezői is díjat alapítottak, melyet annak a társulatnak, együttesnek adományoznak, mintegy szolidaritásul, akit súlyos méltánytalanság ért az elmúlt egy évben, és azt emelt fővel viselte. Vándorfi László fesztiváligazgató és Krámer György művészeti vezető a Post scriptum-díjat a Badora Társulatnak ítélte. Egy herendi váza kíséretében azt kívánták Barta Dórának, hogy szép új irodára, s ezzel otthonra találjanak.

A közönség a legtöbb szavazatot a Vég veled című produkcióra adta le, ezzel az idei „Közönség díjat”, egy herendi vázát Gold Bea kapta. A zsűri elnöke, Goda Gábor a látott koreográfiákat igényesnek és professzionálisnak nevezte. Mint mondta, az egyik leglátványosabb, legjobb fesztivál az idei volt.

P.S.: A fesztivál bezárta kapuit. És csak reménykedhetünk benne, hogy jövőre újból kinyitja. A legnagyobb ajándék nekünk, veszprémieknek és a táncosoknak az lenne, ha végre biztos anyagi alapokra helyeződne e kulturális seregszemle. Ehhez közönség, támogatók kellenek. Egy biztos, a szervezőknek lesz min dolgozniuk jövőre.

 

Fotók: Pannon Várszínház

Pethő Imre
további cikkek
Egy kiemelkedő neveléstudós öröksége él tovább a Pannon Egyetem Zsolnai-archívumában Egy kiemelkedő neveléstudós öröksége él tovább a Pannon Egyetem Zsolnai-archívumában A Pannon Egyetem 2024-ben ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely alkalomból számos eseményt szerveznek. A Humántudományi Kar Neveléstudományi Intézete is különleges mérföldkőhöz érkezett: ünnepélyes keretek között átadták a Zsolnai József professzor nevét viselő emléktermet és archívumot, tisztelegve a neves neveléstudós szellemi hagyatéka előtt. tegnap 21:42 A bakonyi pásztorkultúra is a szellemi örökség része lett kultúra A bakonyi pásztorkultúra is a szellemi örökség része lett Többek között a bakonyi pásztorkultúra is felkerült a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére. 2024. október 18. 13:09 Pogány Induló videója kapta a Magyar Klipszemle fődíját kultúra Pogány Induló videója kapta a Magyar Klipszemle fődíját Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is. 2024. október 18. 10:48 A Nemzeti Múzeumban látható a Somlón megtalált háromezer éves nyakék kultúra A Nemzeti Múzeumban látható a Somlón megtalált háromezer éves nyakék Október 5-től látható a bronzkor csodája a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ (MNMKK) Magyar Nemzeti Múzeum falai között, amelyre a Somló-hegyen bukkantak rá idén nyáron a múzeum régészei.  2024. október 18. 10:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.