Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
22°C

MEGVAN A MENTŐCSOMAG

2011. május 31. 14:49

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a devizahitelesek megsegítését célzó megállapodás tartalmát. A várakozásoknak megfelelően a svájci frank árfolyamát 180, az euróét 250, a japán jenét pedig 200 forinton rögzítette a megállapodás.

Nem tisztázott kérdés jelenleg, hogy mi lesz a rögzített árfolyamok feletti veszteség összegével. Az utolsó információk szerint újabb hitel képződik, amit kamatokkal együtt kell majd visszafizetni az adósnak.

Az előzetes hírek szerint egy újabb hitel fog képződni, amit az adósnak kamatokkal együtt kell majd megfizetni.

De az már csak 2015 januárjától lehet kérdés. Több szakértő vélemény szerint a képződő új hitelt ismét átstrukturálják majd.

Elindulnak viszont az ingatlanárverések. Igaz, csak a 20 milliónál nagyobb hitelösszegű, és 30 milliónál magasabb értékű ingatlanok esetében.

Az év negyedik negyedévétől kezdve pedig kvótarendszer alapján lehet értékesíteni a többi lakást majd. Ez ebben az évben kb 1600, 30 millió ingatlanérték alatti lakás árverezését jelentheti.

A moratórium feloldása elindíthatja újra a jelzáloghitelezést a piacon.

A bejelentett intézkedések csak lokálisan okozhatnak további áresést az ingatlanpiacon. A kvótarendszer kiszámíthatósága miatt az ingatlanspekulációk esélye csökken, és az ingatlanpiac hosszú távon felállhat a padlóról.

Az intézkedések rövid távon negatív hatással lehetnek a bankok profitjára, hosszabb távon viszont kedvezően hatnak majd.


Lámpi Ferenc
fiókvezető
BUDA-CASH Zrt.
Veszprém
88-561-218
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.