A bordám valami könnyű ebédre vágyott, ezért ott a piacon döntöttem el, hogy kreálok egy új salit ebből az energiaszegény finomságból…
Feltesszük a sós vizet a tésztafőzéshez. A megmosott, szárazra törölt csirkemellfiléket (egy állat egész mellét) felcsíkozzuk, és belévetjük egy kanál felforrósított mangalicazsírba. Azért mangalicazsírba, mert én balfasz elfelejtettem, hogy elfogyott az olívaolajunk, ezért nem is vettem, sima mezei napraforgóságokat meg nem tartunk itthon. De végül is nem bántam meg a zsírt! Fél perc alatt hirtelen fehérre sütjük, kiszedjük egy tányérra.
Már lobog a víz, ezért kettétörünk egy marék spagettit, és beleszórjuk.
Most következnek a darabolt, szeletelt zöldségek: egy cukkini, 3 zsenge sárgarépa, két kápia paprika, egy darab zellergumó, egy köteg újhagyma, fél fej fokhagyma és két édesköménygumó. Összepároljuk, ez kb 4 perc. Nem kevergetjük, csak rázogatjuk, hiszen a zöldségeket hőigényük alapján rétegeztük…
Majd hozzáadjuk a csirkemellet, és adunk nekik még két percet.
Levesszük a lángot kicsire (villanytűzhelynél félrehúzzuk), leszűrjük a fogkemény tésztát, a lángot megest a legnagyobbra növeljük, és összekeverjük az összerittyenteni valót…
Félrehúzzuk, és fedő alatt pihentetjük, míg a tészta felszívja a nedveket.
És mind megesszük.