Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C

A GÖRÖGTŰZNEK NAGYOBB A FÜSTJE, MINT A LÁNGJA

2011. június 14. 20:18

Egyszerre három fokozattal rontotta le a görög hosszú lejáratú adósminősítést a Standard and Poor’S hitelminősítő intézet. Ráadásul további negatív kilátásokkal illette az ország adósságkilátásait. Ezzel jelen pillanatban Görögország rendelkezik a világ legrosszabb adósminősítésével.

Azt gondolhatnánk, hogy a leminősítés drámai napokat hoz majd a piacokon, valamint lerántja az euró árfolyamát. De a piacot ez már nem érdekli. Már egy éve tudjuk, hogy a görögök csődbe mentek. És ezen már nem lehet változtatni. Az eurózona állandó válsága pedig nem újdonság a piaci szereplők számára. Így aztán rég nem látott optimizmus uralja a világ részvénypiacait.

A német DAX index 2 százalékot tudott emelkedni, az amerikaiak, pedig piacnyitás után, erős egy százalékos pluszban tartózkodnak.

Az euróhoz kapcsolt devizák közül, a forintot sem viselte meg a „görögtűz”, jelenleg a 265 alatt összeget kell adni egy euróért.

Nagyon ingatag lehet persze a forint kiváló teljesítménye, ugyanis az magyar állampapírok csődkockázati felára 11 százalékot emelkedett az elmúlt héten. Így elképzelhető, hogy a mi forintunk, nem is áll olyan biztos lábakon.

Összességében a görögökkel kapcsolatban el kéne már jutni oda, hogy olyan adósság-átütemezést kapjanak, ami egyértelműen a csőd bizonyítéka. Ezzel túl lennénk végre ezen a lerágott csonton.


Lámpi Ferenc
fiókvezető
BUDA-CASH Zrt.
Veszprém
88-561-218
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.