Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Borverseny és fotópályázat

2011. június 16. 14:19 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
Keresik „Veszprém Vármegye borát”, valamint fotópályázat keretein belül lehet megörökíteni a turisztikai vonzerőket.

Komoly marketingjelentőséget tulajdonít a megye annak, hogy 2011-ben első ízben ítélik oda a „Veszprém Vármegye bora” elismeréseket, hiszen az ország 22 borvidékéből négy megyénkben található- emlékeztetett a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke.

A versenyt három kategóriában hirdetik meg, méghozzá száraz, félszáraz fehérbor; vörös, rosé bor; illetve félédes, édes borokkal, melyek kizárólag a megyében termett szőlőből készültek. A hegyközségi tanácsok elnökeivel és titkáraival megalakult munkacsoport határozata szerint, minden borvidék kategóriánként az öt legmagasabb pontszámot elért borával vehet részt a megmérettetésen.

A verseny célja az is, hogy lehetőségeink szerint népszerűsítsük a borvidékeinket, a megye borait- tette hozzá Lasztovicza Jenő.

A megyegyűlés elnöke elmondta, a munkacsoport 20 borra szűkíti a pályázók körét, a cím odaítéléséről pedig háromtagú zsűri dönt május 23-án a badacsonytomaji Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben.

A zsűri tagjai között lesz a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, a Kormánymegbízotti Kabinet vezetője valamint Májer János a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatója.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, a győztes borokat egyedi tervezésű címkével látják majd el, az így elkészült borokat pedig a Megyei Önkormányzat valamint a Veszprém Megyei Kormányhivatal reprezentációs céljaira használják majd fel.

A Veszprém Vármegye Bora cím ünnepélyes átadására a versenyt követő két héten belül sajtónyilvánosság előtt kerül sor a veszprémi Megyeházán. Lasztovicza Jenő kiemelte, a borversennyel szeretnének hagyományt teremteni és ezen túl minden évben június elején rendeznék meg, amikor a borvidéki borversenyek már lezárultak.

A sajtótájékoztatón Takács Szabolcs, a Kormánymegbízotti Kabinet vezetője arról számolt be, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Kormányhivatal fotópályázatot hirdet a megyében található vonzerők megörökítése, megyénk sokszínűségének bemutatása céljából.

A versenyre amatőr és profi fotósok egyaránt nevezhetek épített örökségek valamint természeti értékek kategóriákban. Egy alkotó kategóriánként maximum 10 db JPG formátumú fényképpel pályázhat, a képek mérete pedig max. 10 MB lehet.

A kabinetvezető elmondta, a fényképeket a foto.palyazat@vpmegye.hu címre kell beküldeni az alkotó nevének, a kép címének és a nevezett kategória feltüntetésével 2011. augusztus 30-ig.

A kategória első három helyezettje 25.000,-; 15.000,-; 10.000 Ft-os pénzdíjban részesül valamint egy 10.000 Ft -os különdíj is átadásra kerül.

A pályázati anyag értékeléséről háromtagú zsűri dönt, legkésőbb 2011. szeptember 15-ig, a legszebb alkotásokból a Megyeházán kiállítás is nyílik- hangzott el a sajtótájékoztatón.
Takács Szabolcs hozzátette: a képeket a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Kormányhivatal non-profit kiadványaiban és arculati marketing eszközeinek készítése során használják majd fel a szerző nevének feltüntetésével.

vehir.hu
további cikkek
Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján. 2024. szeptember 25. 16:43 A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok színház A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok Vasárnap mutatják be az új színházi évad első nagyszínpadi darabját a Veszprémi Petőfi Színházban, ráadásul a Brémai muzsikusokkal rögtön a gyerekeknek kedveznek. 2024. szeptember 25. 11:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.