Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szép évadot zártak

2011. június 18. 19:51
A Veszprémi Petőfi Színház június 18-án tartotta évadzáró társulati ülését, melyen átadták a Petőfi-díjat és a Latinovits-díjat.


Oberfrank Pál

– Komoly, kemény évad után állunk, mellyel elégedettek lehettünk. Küzdelemben is részünk volt, de mindannyian egy hajóban ülünk, ha jó szelünk lesz, akkor együtt fogunk vitorlázni. Nehéz a helyzet, mert a gazdasági bizonytalansággal nekünk is meg kell küzdenünk. A következő évad jubileumi lesz, hiszen 1961-ben alakult a Petőfi Színház társulata. A minőségre fogunk törekedni, szeretnénk jobban együttműködni a szomszédos színházakkal, még akkor is, ha csak pár száz méter választ el bennünket – fogalmazott Oberfrank Pál színházigazgató.


Galambos Szilvia

Galambos Szilvia, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke a megye nevében két szót hozott magával: tisztelet és köszönet. Elmondta, hogy köszönik a színvonalas előadásokat, hogy a társulat a megye több településére ellátogatott, valamint hogy a gazdasági nehézségek ellenére sem adták meg magukat az olcsóságoknak.


Némedi Lajos

– Örülök, hogy van a Petőfi Színház. Jézus Krisztus mondta egyszer, hogy nemcsak kenyéren és vízen él az ember, a lelket is ápolni kell. A Petőfi Színház élni fog és ellátja ezt a feladatot is – köszönte meg a társulat munkáját Veszprém város nevében Némedi Lajos alpolgármester.


Horváth Lászlóné

– Bízhattunk a dolgozóinkban, elvégezték a munkát a nehézségek ellenére is. Göröngyös vizeken hajóztunk az elmúlt időben, de bízom benne, hogy megtaláljuk a kiutat és a következő évadot már ezek nélkül folytatjuk – emelte ki Horváth Lászlóné, a színház gazdasági csoportvezetője.


Eperjes Károly

Eperjes Károly művészeti tanácsadó elsőként Oberfrank Pálnak gratulált, akinek ez volt az első évada, amit végigvezetett. Úgy értékelte a 2010/2011-es évadot, ami előtt emelhetjük kalapunkat, hiszen a társulat ismét egy szinttel feljebb lépett az előadások színvonalában. A következő évadban is ezt tartják szem előtt, tovább szeretnének fejlődni.


Kellerné Egresi Zsuzsanna

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház értékesítési vezetője örömmel jelentette be, hogy a bérletesek és a nézők száma növekedett, de kiemelte, hogy ezt az előadások színvonala nélkül nem tudták volna elérni. A 2011/2012-es évadban még van hova fejlődni, vannak előttük feladatok, például a családok becsalogatása a teátrumba kedvezményekkel és vasárnapi matinékkal.

Ezután Tóth Attila a szakszervezet részéről búcsúztatta el a nyugdíjba vonuló dolgozókat: Mazurek Klára fodrászt, Karaszt István műszaki vezetőt, Öcsi Béla főmérnököt és Petrik Zoltánt, a karbantartók vezetőjét. A színházigazgató hangsúlyozta, hogy ez nem egy végleges szakítás, hiszen szakértelmükre a későbbiekben is számítanak majd.


Kellerné Egresi Zsuzsanna és Kőrösi Csaba

A közönség szavazatai alapján a 2010/2011-es évadban a Petőfi-díjat Kőrösi Csaba színművész érdemelte ki.

A társulat a Latinovits-díjat Kellerné Egresi Zsuzsannának ítélte oda.

Oberfrank Pál ezután sok sikert kívánt mindenkinek a következő évadra, mely programokban gazdag lesz, sok remek előadással készül a társulat, hogy kedveskedjen a mostani és a jövőbeni nézőinek. Tervezik még a teátrum felújítását is, hogy a színvonalas légkört fenntartsák.

Janni Anikó
Melczer Zsolt
további cikkek
Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján. 2024. szeptember 25. 16:43 A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok színház A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok Vasárnap mutatják be az új színházi évad első nagyszínpadi darabját a Veszprémi Petőfi Színházban, ráadásul a Brémai muzsikusokkal rögtön a gyerekeknek kedveznek. 2024. szeptember 25. 11:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.