Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lemaradtak a dobogóról

2011. július 4. 17:21 // Forrás: MKSZ
A magyar női ifjúsági (U17) kézilabda-válogatott a negyedik helyen végzett az Európa-bajnokságon. Oroszország az aranyérmes.

A kontinensviadal bronzmérkőzésén csak a meglehetősen hektikus első félidőben tudott méltó partnere lenni a magyar válogatott a norvégnak. A skandinávok a második játékrészben állva hagyták a mieinket és megérdemelten állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Pedig a meccs jobban nem is kezdődhetett volna, hiszen hat perc után már 4-0-ra vezetett a villámrajtot vett magyar csapat, újabb hat perc elteltével aztán már egyenlő volt az állás. A folytatásban 7-5-re a mieink, 10-8-ra viszont már az északiak vezettek, majd egy újabb négyes magyar széria után megint itt volt az előny (12-10), végül a szünetre döntetlen állásnál vonultak le a felek.

Amilyen fordulatos volt az első harminc perc, sajnos olyan egysíkúra sikeredett a találkozó második fele. Ez alkalommal a skandinávok kezdtek be egy négyes sorozattal, a magyar válasz azonban egyre csak váratott magára. A játékrész közepén, 20-14-es állásnál a kapusok vették át a főszerepet, és miután a mintegy hatperces gólcsendet az ellenfélnek sikerült megtörnie, a fennmaradó bő tíz percre már nem maradt kérdéses a mérkőzés végkimenetele.

Bár búcsúzóul a magyar válogatott a legkevésbé szép arcát mutatta, az összteljesítménye és a kontinens elitjében megszerzett negyedik helye mindenképpen elismerésre méltó. E szereplés és a végeredmény értékét tovább növeli, hogy az együttes ezzel kiharcolta a részvétel jogát a jövő év augusztusában, Montenegróban megrendezésre kerülő ifjúsági (U18-as) világbajnokságra.

Az aranyérmet hatalmas küzdelemben Oroszország válogatottja szerezte meg, miután az utolsó percben, büntetőből elért győztes góllal legyőzte Dánia legjobbjait.

Eredmények:
Július 3. (vasárnap)
A 7. helyért: Románia–Hollandia 35-29 (9-9)
Az 5. helyért: Franciaország–Svédország 20-18 (12-11)

A 3. helyért: Magyarország–Norvégia 16-28 (12-12)
A magyar gólszerzők: Tóth Gabriella 5, Kurucz Ivett 3, Virág Noémi 3, Szekerczés Luca 2, Bárány Krisztina 1, Lukács Viktória 1, Sirián Szederke 1.

Döntő: Oroszország–Dánia 24-23 (14-11)

A 10. Női Ifjúsági (U17) Kézilabda Európa-bajnokság végeredménye:

1. Oroszország
2. Dánia
3. Norvégia
4. MAGYARORSZÁG
5. Franciaország
6. Svédország
7. Románia
8. Hollandia
9. Horvátország
10. Németország
11. Spanyolország
12. Csehország
13. Portugália
14. Ausztria
15. Lengyelország
16. Szlovákia

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.