Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fesztiválszezon

2011. július 4. 17:45
A fesztiválszervezők idén is mindent elkövetnek hazánkban azért, hogy a legszélesebb zenei ízléseket is kielégítsék.

A szórakozni vágyók bulira való éhségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a VOLT Fesztivál soha nem látott érdeklődés mellett zajlott. A legnagyobb neveket idén is a Sziget Kft. rendezvényeitől várhatjuk, ráadásul a társaság több kényelmi funkciót is bevezetett erre a szezonra.

Eljött a percalapú fesztiváljegyek korszaka, ennek köszönhet akár pár száz forintért meg lehet tekinteni kedvencünk koncertjét. A másik újdonság az úgynevezett fesztiválkártya, aminek köszönhetően megszűnt a készpénz használat a szigetes rendezvényeken. A fesztiválkártya a Sziget Kulturális és Menedzser Iroda Kft. nyári fesztiváljainak hivatalos, készpénzmentes fizetőeszköze, amely a Budai Gourmet, a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget Fesztiválokon egyaránt használható.

A fesztiválozók következő állomása az ötödik Heineken Balaton Sound július 7. és 10. között, ahol többek között fellép Tiesto, Snoop Dog, Mika, az Underworld, valamint David Getta is, illetve a hazai és nemzetközi elektronikus zenei ipar legjobbjai. Napijegyek 15 ezer forintért válthatók a helyszínen, a buli négy napjára 35 ezer forint a bérlet, de a korábbi tapasztalatok alapján nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, mert könnyen kapunk kívül maradhatunk.

Bizonyára jó néhány kikapcsolódni vágyó Zamárdiból egyenesen Szolnokra utazik az EFOTT-ra, a nyár legjelentősebb múltra visszatekintő diákrendezvényére, ahol július 12. és 17. között minden megtalálható lesz egy helyen, ami a teljes körű kikapcsolódáshoz szükséges. A napijegy ára keddre (0. nap) 2490 forint, szerdától-szombatig (1-4. nap) 5990 forint. A hetijegy ára július 10-ig 16.990 forint, július 11-től 18.990 forint a szolnoki Tiszaliget helyszínére.

Ebben az időben zajlik majd a Hegyalja Fesztivál is, július 13-17. között ismét hangos élettel telítődik Tokaj és környéke. Napijegyet 5-6 ezer forintért válthatunk elővételben, a helyszínen 7500 forintot kérnek el érte, a rendezvény teljes idejére érvényes bérlet július 10-ig 16 800 forint, a helyszínen pedig 22 ezer forint. Többek között július 13-án este fellép a techno egyik legnagyobb királya, Scooter.

A nagy fesztiválok sorában kisebb szünet következik a nyár derekán, majd augusztus 10. és 15. között irány az Óbudai-sziget, ahol számos híresség mellett ismét tiszteletét teszi a Prodigy is, várhatóan hatalmas tömegeket megmozgatva. Az immár nagykorúvá vált Sziget fesztivál a tavalyi jegyárakkal ünnepli, hogy eddig összesen mintegy 5,5 millió látogatója volt.

A nyár végén Szegedre koncentrálódik a figyelem, a SZIN augusztus 24. és 28. között várja a kalandorokat, ahol Kelis, a harlemi R’n’B királynő élőben kever ütős turmixot a fesztiválozóknak, osztrák földről hoz orosz skat a Russkaja, és új albumával jön a Tisza-partra a kanadai punk pop egyeduralkodó, a Simple Plan. Bérletet július 10-ig 13 900, a helyszínen 18 900 forintért válthatunk.

Természetesen nem kell messzire mennünk, ha egy kis szórakozásra vágyunk, ugyanis jövő hét szerdán indul az Utcazene Fesztivál Veszprémben, július 16-ig garantált, hogy minden nap több tízezer ember bolyong majd a város utcáin. A VeszprémFest július végén hozza el a megyeszékhelyre a különböző zenei műfajok legmagasabb minőségét.

Ez csak néhány ízelítő a hazánkban fellelhető fesztiválok közül, a teljes programkínálat itt megtekinthető. Kellemes időtöltést kívánunk!

Cseh Zoltán
további cikkek
Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján. 2024. szeptember 25. 16:43 A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok színház A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok Vasárnap mutatják be az új színházi évad első nagyszínpadi darabját a Veszprémi Petőfi Színházban, ráadásul a Brémai muzsikusokkal rögtön a gyerekeknek kedveznek. 2024. szeptember 25. 11:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.