Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Remek kezdet

2011. július 8. 2:43
Dübörgő rajtot vett a Sound a Balaton déli partján. A látottak alapján, sokan mindent feltettek erre a napra. A szervezők sem bíztak semmit a véletlenre.

Délután öt órakor, a még szinte tűző napsütésben ugrálásra buzdítani az embereket nem könnyű feladat, azonban a Hungarian Hip-Hop All Stars névre keresztelt formáció, vagyis a Punnany Massif, Akkezdet Phiai és a Hősök remekül oldották meg ezt a feladatot a Heineken Balaton Sound első napján Zamárdiban. Ezen a véleményen volt Baranyai Dániel „Eckü” is. – Nagyon örülök neki, hogy a hip-hop újra teret kapott, és nagyszínpadra kerülhetett – mondta érdeklődésünkre a fellépést követően a veszprémi Hősök formáció oszlopos tagja. A csapattal egyébként találkozhatunk az Utcazene Fesztiválon is, októberben pedig jön a szülinapi buli.


Baranyai Dániel „Eckü”

A folytatásban sem hagyott alább a hangulat a fesztivál legnagyobb színpada előtt, ahol a dancehall, reggae, hip-hop tökéletes zenei fúziójában telt az Irie Maffia-nak köszönhetően. Őket egy senkivel össze nem keverhető karakter követte, Snoop Dogg, aki hozta a kötelező darabokat, emellett természetesen folyamatosan lázban tartotta a közönséget. Első alkalommal érkezett Zamárdiba Tijs Michiel Verwest, vagyis DJ Tiësto, aki több mint kétórás szettel örvendeztette meg rajongóit.

Remek hangulatban, csodálatos nyári nappal vette kezdetét az év bulija, vasárnapig pedig még számos fellépő garantálja, hogy sokáig emlékezetes maradjon ez a néhány nap. Pénteken a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertjével kezdődik a nap a fesztivál legnagyobb színpadán. Krisáék délutáni ska fiesztája után ismét a hip-hop-é a főszerep a Heineken Nagyszínpadon, hiszen fél hétkor már a fantasztikus OutKast-páros egyik tagja, Big Boi lép fel a helyszínen. A hip-hop bemutató után egy vérbeli popsztár érkezik Mika személyében, aki a kortárs könnyűzene egyik legtehetségesebb előadója. Itt a Portishead zárja a napot, a bristoli trip hop legragyogóbb ékköve, egy párhuzamos világból idekerült monolit, melynek csodálatosan csillogó, éjfekete felületein megjelenik mindaz, ami a kortárs zenében igazán fontos: miniatűr és monumentális, szomorú és magasztos.

Még több információ a pénteki programokról itt olvasható.

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján. 2024. szeptember 25. 16:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.