Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Könnyed nyári esték

2011. július 8. 12:09
A Veszprémi Petőfi Színház idén nyáron széles körben állította össze programsorozatát, mely főként Veszprémbe koncentrálódik.

– Nyáron az ember ki szeretne kapcsolódni, könnyed darabokat keres. Ez volt az elsődleges célunk, amikor a nyári előadásokat készítettük elő – mondta el Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház értékesítési vezetője. A Petőfi Színház repertoárján így szerepel komédia, musical, operett és gyermekopera is.

A színház életében nagy eredménynek mondható, hogy idén részt vesznek a VeszprémFesten is, ahol július 26-án 20.30-kor adják elő a Pomádé király új ruhája című gyermekoperát. Az idei fesztiválon ez az előadás pótolja a hiányzó opera műfajt, családbarát hangulatban. A gyermekopera természetesen a felnőtteknek is ugyan olyan élményt nyújt majd, mint a kicsiknek, hiszen a dalok és a jelmezek minden korosztályt egyformán elvarázsolnak. Az előadás előtt – egy támogató jóvoltából – apró kedvességgel várják a gyerkekeket.

– Ezt az előadást eddig csak a színházban játszottuk, operistáknak kimenni a szabad térre mindig rizikós. Mégis megpróbáltunk mindent ugyan úgy csinálni, mint a teátrum falain belül, csupán annyit változtattunk, hogy nem tartunk szünetet a darab közben. Ahhoz, hogy egy ilyen neves fesztiválon részt vegyünk, kell az is, hogy színvonalas előadás szülessen. Nagyon nagy szó, hogy egy színháztól veszik át az opera műfajában készült darabot, nem egy operatársulattól. Az pedig külön öröm, hogy egy helyi fesztivál mindezt egy helyi színházban találta meg – fogalmazott Egresi Zsuzsanna.

Július 9-én 21 órakor lesz a premierje a Túl a rivaldán zenés kabarénak a Historia kertben, mely a színház világát hátulról mutatja. Ilyen még nem volt a színház repertoárjában, de nagy sikernek mutatkozik, így remélhetőleg a nézők is annyira fogják szeretni, mint a színészek a próbák alatt. Nem csak a darab, de a helyszín is újdonságnak számít a színház életében, hiszen Veszprémben eddig még nem tervezetek előadást vendéglátóhelyen. A Historia kert azonban teljes mértékben alkalmas arra, hogy egy színvonalas előadást mutassanak be. A Túl a rivaldán című produkció ezen kívül még július 22-én 21 órakor lesz látható a Hotel Historiában.

Nem múlhat el nyár a nagy sikerű SingSingSing 2 nélkül sem. Július 8-án 20 órakor a színház nagyszínpadán találkozhatunk Vastag Csabával és Vastag Tamással, de fellép még Mészáros Árpád Zsolt is. Az előadás után közönségtalálkozó lesz. Itt azonban még nem áll meg a SingSingSing széria, hiszen augusztus 15-én 21 órakor nagy meglepetéssel készülnek a Várszínpadon. Az augusztusi előadás különlegessége, hogy a mentor a mentoráltal lép színpadra, így a szervezők sok embert várnak, mert felejthetetlen bulinak ígérkezik.

– Az Operett-utazás című produkciót már számos vidéki helyszínen bemutatta színházunk, mindenhol hatalmas siker fogadta, az ismert dallamok, a humoros jelenetek igazi kikapcsolódást nyújtanak fiatalnak-idősnek egyaránt.. Ezért gondoltuk, hogy a veszprémi szabadtéri helyszínen is bemutatjuk július 23-án 21 órakor Ebben a darabban majdnem az összes színész érintett, akik még a nyáron fellépnek, így feszített tempóban folyik a munka. Reggeltől estig próbálnak, akár még a közel 40 fokos melegben is, de nagy örömmel csinálják. Megvan a varázsa a szabadtári játéknak mind a nézők, mind a stáb szempontjából is – mondta el az értékesítési vezető.

Egresi Zsuzsanna elárulta, hogy idén nyáron, július 24-án 20 órakor a színházban látható lesz a Csókos asszony című operett, melyet egyenlőre nem mertek kivinni a szabadba. Látva azonban a szabadtéri helyszínek adottságait, lehetséges, hogy jövőre a friss levegőn élvezhetjük valamelyik nagyszínpadi előadást.

A nyári előadásokról és a jegyértékesítésről a Veszprémi Petőfi Színház honlapján tájékozódhatnak.

Janni Anikó
Kovács Bálint
további cikkek
Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján. 2024. szeptember 25. 16:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.