Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hudi Ákos 8. lett az Eb-n

2011. július 17. 20:01 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A VEDAC atlétája az Ostravában zajló U23-as Európa-bajnokságon bejutott a tizenkettes döntőbe, majd a nyolc közé is beverekedte magát.

A csehországi kontinensviadalon a VEDAC-ot két atléta képviselte: Hudi Ákos kalapácsvetésben, Kállay Dániel 1500 méteres síkfutásban mérette meg magát. A kalapácsvetők mezőnyében dobókörbe állt a Pannon Egyetem hallgatója, Petrovszki Tibor is, aki békéscsabai egyesületének színeiben versenyzett, de a VEDAC-nál készül.


Hudi Ákos (Fotó: Mérei László)

Mindkét versenyszám selejtezőjét szombaton rendezték. A junior világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hudi Ákos elsőéves utánpótlás kora ellenére, magabiztos versenyzéssel, kétszer is 70 méter felett dobva harcolta ki a vasárnapi döntőbe jutást, ahova negyedikként, 70,56 méterrel jutott be. Petrovszki Tibor 64,11 méterrel zárt, ami a 19. helyre volt elég.


Petrovszki Tibor

Az 1500 méter első előfutamában lépett pályára a magyar csapat egyetlen középtávfutója, Kállay Dániel. A jó iramot futó mezőnnyel a veszprémi atléta sokáig együtt futott, de a hajrában az indulók többsége frissebb volt, így Tóthné Stupián Anikó tanítványa összesítésben a 23. helyen zárt (3:48,23 p).


Kállay Dániel (piros-fehér trikóban, zöld-fehér nadrágban)

Vasárnap következhetett a férfi kalapácsvetés döntője, ahova Hudi Ákos mellett egy másik magyar, a szombathelyi Szabó Dániel is bejutott. Az első sorozatban Hudi 68,90 méterrel nyitott, majd a második sorozatban elért 70,75 méteres dobásával a 7. helyre lépett előre. A harmadik körben nem sikerült Hudinak javítania, de csak tíz centivel dobott kisebbet, mint a az előző körben (70,65) Az őt követő versenyzők közül csak a belorusz Dubitski tudott jobbat dobni, így Hudi Ákos bejutott a legjobb nyolc közé, Szabó Dániel tízedikként zárt.

A verseny második felében Hudi Ákosnak nem sikerült javítania, két érvénytelen kísérlete mellett egy 69,50 méteres dobást jegyzett. A verseny rendkívül feszült hangulatát jelzi, hogy a legjobb nyolc versenyző 24 dobásából 12 érvénytelen lett, egyedül a győztes, lengyel Fajdek nem hibázott. Hudi Ákos végül nyolcadikként zárt, a mezőny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a harmadik Dubitski (72,52 m) és a tizenegyedik Rauhut (70,44 m) között alig két méter volt a különbség. Egyedül a végső győztes Pawel Fajdek emelkedett ki a mezőnyből, aki elképesztően jó eredménnyel, felnőtt világbajnoki és olimpiai A szintet érő dobással, 78,54 méterrel nyert.

Férfi kalapácsvetés végeredmény

1. FAJDEK, Pawel(POL) 78.54 PB
2. CIENFUEGOS, Javier (ESP) 73.03
3. DUBITSKI, Aleh (BLR) 72.52
4. JOHANSSON, Markus (SWE) 72.27
5. NOWICKI, Wojciech (POL) 72.20
6. KALAMOYETS, Siarhei (BLR) 71.84
7. MARTYNYUK, Andriy (UKR) 71.47
8. HUDI, Ákos (HUN) 70.75
9. KOCHNEV, Aleksey (RUS) 70.67
10. SZABÓ, Dániel (HUN) 70.62
11. RAUHUT, Norbert (POL) 70.44 PB
12. HENRIKSEN, Eivind (NOR) 69.89
Forrás: sportresults.com, masz.hu

vehir.hu
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.