Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Liszt Ferenc zsenialitása

2011. július 25. 15:34
Július 27. és 30. között a Séd-völgyben található Jezsuita-templomban Liszt Ferenc művei szólalnak meg kiváló művészek előadásában.

– A Liszt-év centenáriumával kapcsolatban azon gondolkodtunk, mit lehetne csinálni, és egy olyan tematikus, négy napra szóló, Liszt Ferenc zsenialitásának különböző oldalait bemutató fesztivált rendezünk, amely – azt hiszem – a komolyzene-rajongóknak, az átlagosnál érdeklődőbbeknek nagyon érdekes kikapcsolódás lehet. Kicsit beszélgetve fognak koncertet adni a meghívott művészek, beszélnek arról, mit is játszanak, mi ennek a történelmi háttere, ki a szerző, mit lehet róla tudni – számolt be az eseményről Mészáros Zoltán, a fesztivál szervezője.

A helyszín érdekessége, hogy a Kolostorok és kertek projektben felújított Jezsuita-templom ad otthont a rendezvénynek, amit egy kiállítással spékelték meg – Fehér László kiállítása tekinthető meg a Jezsuita kolostorban.


Mészáros Zoltán

– Engem elsősorban a Jezsuita-templom, mint helyszín izgatott. Megnéztem, láttam, hogy a tér léptéke kamara-hangulatú, nagyon jó az akusztikája. Körülbelül 100-110 ember fér el, ha beviszünk egy akusztikus zongorát vagy egy vonósnégyest, akkor mindenfajta erősítés nélkül gyönyörűen fog szólni – emelte ki a fesztivál szervezője.

Kinek ajánlják?

– Kifejezetten a klasszikuszene-rajongóknak, és azoknak, akik nem szeretik ezt a fajta zenét. Általában az a probléma, hogy a laikusok azért nem szeretnek klasszikus zenei koncertre járni, mert nem értik, hogy mi történik. Minden előadóval úgy állapodtunk meg, hogy beszélgessenek, mondják el azt, amit sokszor az értők sem tudnak. Azoknak is érdekes lehet a rendezvény, akik nem annyira hozzáértők, hanem csak érdeklődnek a dolog iránt, hiszen egy átlagos koncertnél sokkal informatívabb, tartalmasabb lesz – vélekedik Mészáros Zoltán.

Janni Anikó
további cikkek
Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján. 2024. szeptember 25. 16:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.