Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Óriási érdeklődés az MKB bérletei iránt

2011. július 29. 18:25 // Forrás: MTI
Óriási az érdeklődés az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának bérletei iránt, mivel a Bajnokok Ligájában öt komoly riválisa is lesz a magyar elitegyüttesnek.

A klub pénteki tájékoztatása szerint a bérleteket jövő csütörtökön kezdik el árusítani. A legolcsóbb 22.500, a legdrágább 79 ezer forintba kerül. A 19 év alatti diákok és a 60 év feletti nyugdíjasok 20-20 százalék kedvezményt kapnak. Akik az előző évadban is bérletesek voltak, azoknak elővásárlási joguk van, ezzel augusztus 19-ig élhetnek.

A magyar bajnok a BL-ben az új néven szereplő spanyol Atlético Madriddal - amely az előző évtizedben még Ciudad Realként halmozott sikert sikerre -, az orosz Csehovszki Medvegyivel, a német Füchse Berlinnel, a dán Bjerringbro-Silkeborggal, valamint egy selejtezőssel (nagy valószínűséggel a német Rhein-Neckar Löwennel) találkozik a BL szeptember végén rajtoló csoportkörében. A hatosból a legjobb négy jut tovább.

A csapat honlapján olvasható, hogy az alapcél a továbblépés, majd a nyolc közé kerülés. Ennek érdekében a felkészülés során számos sztárcsapattal találkozik Mocsai Lajos vezetőedző alakulata. Az alapításának 100. évfordulóját ünneplő német Lemgo házitornáján a rendező és az MKB Veszprém mellett még a francia Montpellier és a német Kiel is pályára lép, majd következhet a rangos, több európai elitklubot felvonultató Schlecker Kupa. A két külföldi megméretés között valószínűleg lesz egy hazai meccs is: várhatóan augusztus 10-én a Székelyudvarhely együttese szerepel a Veszprém Arénában.

A felkészülési találkozók sorát a szomszéd Balatonfüred elleni pénteki (mai) meccs nyitja.

Az együtteshez a nyáron érkezett a horvát Mirko Alilovic és Hud Vedran, valamint visszatért két magyar válogatott játékos, Ilyés Ferenc és Schuch Timuzsin. Ezen kívül három fiatal, Kancel Ottó, Zsigmond Ádám és Stranigg János is a felnőttekkel készülhet. Távozott a veszprémi kapuslegenda, Dejan Peric - Alilovicnak kell őt pótolnia -, illetve Nagy Kornél, Jevgenyij Lusnyikov és Eklemovic Nikola.

A válogatott szélső, Gulyás Péter Sajka-csonttörése szépen javul, várhatóan a lemgói tornán már szerepelhet.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.