Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felmelegítették a veszprémieket

2011. július 31. 8:37
Ülő koncertnek indult, de mindenki hamar rájött, hogy Mory Kantét és 14 fős zenekarát nem lehet egy helyben ülve hallgatni. Ehhez táncolni kell.

Ha valaki hallotta már Mory Kante zenéjét, az tudja, hogy fellépésein lüktető, táncos, afrikai bulit csinál. Veszprémben sem volt ez másként. A vár épületeiről visszaverődő konga dallamok garantáltan felpezsdítették mindenki vérét, táncba hívták az üldögélőket.


A Galéria Megtekintéséhez kattintson a képre!

Amikor azt mondják, hogy igazi afrikai hangulatban lesz részünk, akkor várakozással telve ragyog a szemünk, ha a zenekar színpadra lép. Elvárjuk, hogy azok a különleges hangszerek, a balafon és a kora valóban különleges élményt nyújtsanak. Nem kellett csalódnunk szombat este sem. A koncert elejétől a végéig azt kaptuk, amit vártunk, és még a Yeke Yeke című sláger sem maradt el.

A várbéli koncerteknek egyébként is megvan a maguk varázsa. Az ember másnak érzi magát a régi falak között, felszabadul. Emellé pedig Mory Kantétól és zenekarától kap egy olyan zenei élményt, ami az ősi erő erejével hat mindenkire. Felszabadulunk és megszabadulunk; elfelejtünk minden hétköznapi bút, bajt. Csak mi vagyunk és Afrika. A népi motívumokkal megfűszerezett zene a belsőnkig hatol, amit bizonyít a színpadon őrjöngő zenekar is. Mindenki táncolt, énekelt, hangosan dúdolnak. Mory Kante zenei játékában mindenki benne volt, senki nem mondott rá nemet.

Mory Kante azt mondta a 18 fokos magyar hőmérsékletre, hogy majd ők felmelegítik. Sikerült nekik. Tényleg elhozták Nyugat-Afrikát.

Galéria
Mory Kante - Veszprém Fest
Janni Anikó
további cikkek
Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján. 2024. szeptember 25. 16:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.