Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Barátságos diadal

2011. augusztus 10. 21:38
Idénybeli első nyilvános felkészülési mérkőzésen kilencgólos győzelmet aratott az MKB Veszprém KC a vendég Székelyudvarhely ellen.

Szépszámú közönség előtt fogadta a felkészülés közepén járó Mocsai-csapat a Magyarországon edzőtáborozó Székelyudvarhely együttesét. A hazaiaknál Gulyás és Laluska sérülés miatt kimaradt, ott volt azonban a keretben a klubhoz visszatérő Ilyés és Schuch, valamint az újonnan igazolt horvát duó, Alilovic és Vedran is.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Remekül kezdett a magyar bajnok, amelynek a Sulic, Schuch, Ilyés, Terzic összetételű belső védősora kiválóan tette a dolgát, s a csapat támadó alakzata is rendre hatékonynak bizonyult (13. perc: 10:3). Vlad Csaba időkérését követően Vladimer találataival hatra csökkentette hátrányát a székely csapat, amely különbség a szünetig is megmaradt (20:14).

A térfélcsere után Alilovic váltotta Fazekast, mezőnyben pedig szerepet kapott Perez, Korazija, Császár, Vilovski és Vadran is. Öt perc elteltével már tíz volt a különbség (26:16), ám a rokonszenvesen kézilabdázó erdélyi egyesület ismét feljött hatra (43.: perc: 29:23). A román élvonal ezüstérmesének lendületét – Perez és Vilovski vezetésével – 6-0-s sorozattal törte meg az MKB. Tíz perccel a lefújás előtt pedig már tucatnyi volt a hazai előny (36:24), a derekasan küzdő székelyudvarhelyiek azonban végül tízen belül tudtak maradni (41:32).

– A csapatom nagyon komoly fizikai munkát végzett az előző három és fél hétben. Most jönnek a meccsek, majd következik a taktikai képzés. Elégedett vagyok a ma látottakkal, hiszen negyven percen keresztül feszesen és jól kézilabdáztunk a román bajnokság második helyezettje ellen, amely azt mutatja, hogy a csapat jó úton jár a felkészülésben – nyilatkozta Mocsai Lajos vezetőedző a lefújást követően.

Felkészülési mérkőzés:
MKB Veszprém KC–Székelyudvarhely 41:32 (20:14)
Veszprém Aréna, 1500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 7, Vujin 6, Sulic 4, Terzic 4, Ilyés 1, Iváncsik G. 2. csere: Alilovic, Liszkai (kapusok), Schuch 2, Perez 5, Korazija 4, Vilovski 4, Vedran 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Hétméteresek: 1/0, ill. -
Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Galéria
MKB Veszprém KC – Székelyudvarhely 41:32 (20:14)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.