Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ünnepi évad

2011. augusztus 25. 8:37
A Veszprémi Petőfi Színház társulata 1961-ben alakult, így 50 éves ünnepi évadját kezdi meg a teátrum szeptemberben.

Oberfrank Pál színházigazgató adott tájékoztatást augusztus 24-én a 2011/2012-es évadról, mely az apró örömökről fog szólni, hiszen 50 éves a Veszprémi Petőfi Színház társulata.


Oberfrank Pál és Eperjes Károly

– Nem egy nagy durranással emlékezünk meg az évfordulóról, hanem sok apró dologgal. A közönség hűségét a gazdagabb kínálattal szeretnénk megköszönni. A szerdai társulati ülés után a csütörtököt már olvasópróbával indítjuk, hiszen nagyon sok szép darabbal készültünk erre az évadra is – fogalmazott a teátrum igazgatója.

A Petőfi Színház szeptember 3-án nyílt nappal indítja el az új évadot, ahol a hagyományos eseményeken túl a társulat tagjai is kedveskednek programokkal, valamint koncertsorozatot is hallhatnak, láthatnak az érdeklődők, hiszen négy zenekarral, köztük a színház zenekarával is találkozhatnak a nézők.

Szeptember 8-én Latinovits Zoltán születésnapját ünnepli a színház: este 7 órakor a bazilikában Nagy Károly kanonok ünnepi szentmisét celebrál, melyben a színészek is közreműködnek. Ezután a Játékszínben kiállítás nyílik Latinovits Zoltán még nem látott rajzaiból és festményeiből, emellett az őt ábrázoló mellszobrot is felavatják. A veszprémi ködszurkáló - Vallomások Latinovits Zoltánról című könyvet is ezen az estén fogják bemutatni, mely után Kéri Kitty és Szalma Tamás felolvasóestje következik.

Szeptember 9-én Ottlik Géza: Iskola a határon című színmű premierje lesz látható a Bárka Színház előadásában. Eperjes Károly művészeti tanácsadó elmondta, azért vették meg ezt a darabot, mert olyan színvonalas, hogy méltó nyitánya lesz a 2011/2012-es évadnak. A színműhöz kapcsolódik egy drámapedagógiai előadás is, melynek segítségével jobban feldolgozhatják a művet a diákok.

Szeptember 16-in is premierben lehet részük a nézőknek, hiszen akkor játsszák először a Koldusopera című zenés színműt. Az est különlegessége, hogy Bujtor István özvegye, Bujtor Judit alapított egy gyűrűdíjat, melyet ezen az estén adnak át. A díjat a társulat szavazatai alapján a teátrum háttérmunkatársai közül kaphatja valaki.

Oberfrank Pál beszámolt arról is, hogy az idei évad újdonsága a vasárnapi matiné lesz, hiszen szeretnék, ha a családok együtt is eljárnának színházba. Ezen felül útjára indítanak egy operabemutató sorozatot és egy irodalomtörténeti sorozatot is, de ezek mellett tovább folytatódik az Operabarátok Köre is. Elindul egy pódiumbeszélgetés, ahol olyan embereket szólaltatnak meg, akik a társulat 50 éves fennállása óta részesei a színháznak.

Janni Anikó
Kovács Bálint
további cikkek
Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján. 2024. szeptember 25. 16:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.