Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyári kedvenc a rosé

2011. augusztus 26. 15:27
A Kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében című projektnek köszönhetően több turista és helyi lakos látogatja a Séd menti zöldövezeteket.

Ez nem csak a Veszprém városának, de a helyi vendéglátóiparnak is kedvez. Nem lehet ez másként a Nivegy-völgyi Borok Háza Étteremben sem, amiről Dobos János üzletvezető mesélt.

– Amint tavasszal átadták a projektet, több látogató jött erre, így nekünk is megnövekedett a forgalmunk. Folyamatosan vannak kirándulók, de inkább hétvégente jönnek többen. Nekünk kedvezőbb, ha nincsen strandidő, mert akkor inkább várost néznek az emberek, nem a Balatonra mennek le.

– A nyár kedvenc borai közé tartozott idén a juhfark és a rosé – utóbbinak egyre nagyobb a népszerűsége – mondta el Dobos János, aki szerint nem feltétlenül fogyasztanak több fröccsöt a meleg időben, társaság és alkalom válogatja.

Mindenesetre az idei nyár kedvezett a vendéglátóhelyeknek és a kirándulni vágyóknak is, hiszen nem csak strandidőben volt részünk, így többször kilátogathattunk a megújult Séd völgyébe.

Janni Anikó
Kovács Bálint
további cikkek
Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján. 2024. szeptember 25. 16:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.